Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi-natječaj

Zubakov će taksi voziti za 5,80 po kilometru i start vožnje od 14 kuna

'PXL_101014_819_taksi'
''
31.08.2011.
u 08:30

Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet napominje da će nedostatak kvalificiranih vozača opet biti najveći problem za buduće taksi-prijevoznike

Nakon više od deset mjeseci, taksi-trakavici napokon se bliži kraj. Naime, u Gradski ured za promet pristiglo je više od 400 ponuda za preostalih 175 taksi-dozvola. Tako će, kako doznajemo od pomoćnika spomenutog ureda Mije Bezera, 1. listopada ove godine napokon biti ispunjena kvota, odnosno popuniti se 263 slobodna taksi-mjesta oko kojih se posljednjih mjeseci vodila prava bitka.

Cammeo najjeftiniji

Ipak, osim 50-ak fizičkih osoba koje traže po jednu dozvolu i prihvaćaju cijene Radio taksija Zagreb, od ukupno 16 tvrtki svoj su cjenik objavile jedino Oryx grupa koja je u vlasništvu Pave Zubaka i Taxi Cammeo riječkog poduzetnika Koste Minovskog.

Zubak će, naime, putnike u budućnosti prevoziti sa startnom cijenom od 14 kuna, a svaki kilometar naplaćivati će 5,80 kuna – za noćne vožnje predviđena je ista cijena. Kao prvi među novim taksistima, nudit će i prijevoz životinja u kavezima uz nadoplatu od 10 kuna.

Bit će to velika konkurencija Cammeu, no riječka tvrtka i dalje ostaje najjeftiniji prijevoznik sa startnom cijenom od 15 kuna za dva kilometra dok svaki daljnji naplaćuje pet kuna.

Koliko će stajati prijevoz Eko-Taxijem, koji traži dozvole za 50 vozila, vlasnici, obitelj Marjanović, još ne žele otkriti, a u neizvjesnosti javnost drži i vlasnik T.R.C.Z-a (Tehnički remontni centar Zagreb) koji traži stotinu dozvola.

– Mi nismo očekivali toliki interes za autotaksi prijevoz, očekivao sam barem 100-tinjak zahtjeva manje, no i dalje vjerujem da na tržištu nema dovoljno vozača i mislim da će se svi prijaviti kod poslodavca koji im pruža najbolje uvjete – kazao je Bezer.

Dosad najbolje uvjete, doznajemo, 4200 - 4500 kuna na mjesec, nudi Zubak, a Eko-Taxi i Cammeo svojim vozačima isplaćuju tisuću kuna manje.

Najteže starom udruženju

Aspiranti na taksi-koncesije za obavljanje taksi-djelatnosti moraju predočiti vrijedeću licenciju za obavljanje taksi-prijevoza, imati prebivalište u Zagrebu, moraju dokazati da posjeduju vozila te uz položen ispit o poznavanju grada i njegovih znamenitosti platiti po 1500 kuna za svaku dozvolu, a one će vrijediti pet godina.

Liberalizacija taksi-tržišta najteže je pogodila zagrebačko udruženje Radio taksi Zagreb sa svojih 1100 članova.

Podijelili su se na one članove koji žele smanjiti cijenu i one koji se kao pijan plota drže cijena koje se u noćnim satima penju i na 19,20 kuna za start te 7,20 kuna po kilometru vožnje.

Komentara 37

Avatar Sor@n
Sor@n
09:36 31.08.2011.

Taxi Cameo tu u rijeci se pokvario. Nema taxija, vozač se izgubio, em čekaš kao idiot pa kad ponovo zoveš namjerno ti isključuju telefon i onda se više ni ne javljaju. Sramota...... a do sada sam ih branio. Eto danasas prije sat mi žena trebala taxijem do klinike i opet ista priča.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
09:36 31.08.2011.

Cameu treba oduzet licencu !

Avatar dovidovic
dovidovic
09:14 31.08.2011.

Podržavam konkurenciju zagrebačkim taksistima! Neka bude što više konkurencije! . Cameo kruži gradom i skuplja putnike, a zg taxisti sjede u ladovini i čitaju novine. I onda se čude što propadaju, i još su nasilni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije