Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČIČKA POLJANA

Žrtve poplave: Zemljište je kontaminirano, a zdravlje stanovništva ugroženo

poplava
Foto: Screenshot Youtube
1/2
14.03.2014.
u 16:23

"Gdje god stanem, pločice mi pucaju pod nogama"

Otvoreni prozori obiteljskih kuća, uništeni parketi i laminati po dvorištima, slika je kakva nas je dočekala u Čičkoj Poljani, pišu Kronike Velike Gorice. Voda se povukla prije tjedan dana, ali stanovnici se od posljedica velike poplave još ne mogu oporaviti.

- Gdje god stanem, pločice mi pucaju pod nogama. Ja vas lijepo molim da mi se promijene. Mogu biti i stare, samo da su čitave – rekla je Razija Grgić prilikom posjeta socijalne radnice.

Većina mještana ne može se riješiti vlage i nesnosnog smrada jer voda je u njihovim domovima boravila čak dva tjedna. Kažu da im je teže nego 2010. godine jer tada se voda brže povukla. Crna, masna linija na zidovima kuća, svjedoči visini vode s kojom su jednostavno morali živjeti.

- Pod nisam mogla spasiti, zid nisam mogla spasit, voda u kući je bila 80 centimetara visine. Sad treba sve krečiti i strugati. Kćer mi je rekla da ne možemo imati isušivač jer ona plaća struju. Rekla mi je da neka kuću suši sunce ako se posuši – priča nam Vera Šeb.

Mnogi se pitaju što će sada jer ostali su bez namještaja, hladnjaka, zamrzivača i ostalih kućanskih aparata.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

>> Čička Poljana strepi, iz Velike Gorice poziv za prijavu štete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije