Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
munjevito uređenje

Zrinjevac spreman za proljetno glancanje Zagreba

cvijeće (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.03.2013.
u 12:00

Većina radova je u Donjem i Gornjem gradu, Maksimiru, Peščenici i na Bundeku, a Novi Zagreb zapad postaje četvrt s najviše ruža

Zrinjevac je spreman za “munjevitu akciju uređenja zelenih površina” grada Zagreba, sam je izjavio direktor te Holdingove podružnice Igor Toljan. Uređivanje, vrijedno 3,5 milijuna kuna, počelo je prošlog tjedna, a 11.529 hektara, za koliko je zadužen Zrinjevac, obradit će 770 zaposlenih, koji će u prvoj fazi najviše pozornosti posvetiti šteti nastaloj od oštre zime te ralica Zimske službe.

– Mnogo je površina oštećeno snjegolomom, a livade su pune soli. Sol bi trebalo što više isprati pa se nadamo kišovitom proljeću – rekao je Toljan.

Orezati i 98 km živice

Kako bi pripremili grad za sunčane dane, radnici moraju orezati 98 kilometara živice, sanirati i obnoviti 580 dječjih igrališta te popraviti 3339 dječjih naprava.

– Tu je obnova i 11.584 klupe, 4836 komada koševa za smeće, a u planu nam je i posaditi 1034 stabala, 1200 komada grmlja te 3140 ruža – kazao je Toljan.

Planiraju se i nova igrališta

Što se tiče gradskih četvrti, najviše će se raditi na Donjem i Gornjem gradu, Maksimiru, Peščenici i Bundeku, a četvrt s najviše ruža bit će Novi Zagreb zapad. Nova igrališta dobit će četvrti Trešnjevka Jug, Dubrava Donja i Črnomerec.

– Najveći je projekt ove sezone Lenucijev fitness park, a moramo pripremiti više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora za Floraart – rekao je Toljan.

>>Zagreb dobiva prvi park za odrasle sa spravama za vježbanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije