Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pospremanje

Zrinjevac i Tomićeva ulica ostali bez ukrasa i adventskih kućica

Kućice
Foto: Jakov Novak
1/4
03.01.2015.
u 11:45

Čisti se i Trg Europe, Tomićeva, uklanjaju kućice u Bogovićevoj i Gajevoj, ostaje šator na Jelačićevu trgu, ali samo do 5. siječnja

Zagrepčani koji su ovog adventa punili centar grada formirajući rijeke ljudi na ulicama želeći uživati u božićnoj atmosferi koju je Turistička zajednica grada Zagreba upotpunila bajkovitim osvjetljenjem, lampicama, promenadnim koncertima, kuhanim vinom i domaćim delicijama, od jučer šeću sasvim običnim Zagrebom.

Ukrasi na Zrinjevcu i Trgu Europe su uklonjeni, miču se i kućice, a pakiraju se i obrtnici koji su gotovo mjesec dana boravili u svojoj kućici u Tomićevoj, u sklopu programa Fuliranje kod Uspinjače. No prolaznici će komentirati kako božićni sajam i bogati program ne treba ni trajati dulje, a s njima se slažu i obrtnici, koji dodaju da su ove godine prilično dobro zaradili.

Foto: Jakov Novak

- Mislimo da je ovo dovoljno dug period i ne bi trebalo forsirati dalje, kako zbog prometa tako i zbog susjeda s kojima želimo ostati u dobrim odnosima. Na proljeće ionako pripremamo Artikuliranje na Strossmayerovu trgu, a za ljeto sličan gastronomski sajam - kaže Nika Ajduković, glasnogovornica Fuliranja. Ipak, šator na glavnom trgu za građane će biti otvoren do 5. siječnja.

Također, do 6. siječnja božićni će vlakić širiti blagdanski ugođaj u centru grada, a u njemu se mogu besplatno voziti baš svi. Do 18. siječnja na Trgu kralja Tomislava zadržat će se i Ledeni park, a uprizorenje živih jaslica ispred katedrale mladi iz Cenacola pripremaju još za 6. siječnja.

Komentara 3

Avatar Honduras
Honduras
18:27 03.01.2015.

eto, čim je bandić uhapšen nema više za njegove jarane šatora na trgu do proljeća... polako se uvodi red u ovaj čušpajz od grada...

JA
jadre
13:07 03.01.2015.

...jeee. ..a kaj je sa...skijačom.. ..i silnim turistima kaj navališe na sljeme.. gdi bu oni pak sad..... pa sezona na skijalištu traju 6 mjeseci.... ..tak je rekel Bandito kad je upucal 150.ooo kn u stazu i topove...... ... stazu i topove...... ...

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:16 05.01.2015.

Petra Balija i Jakov Novak...kaj samo novinari smiju pisati gluposti o Zagrebu...za nas purgere Zagreb nije "sasvim obican Zagreb"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije