Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Znanjem se ucrtali na mapu najboljih geografa u Hrvatskoj

Prva mjesta na županijskom natjecanju iz geografije u OŠ Vukomerec, osvojili su Ivan Rogošić (5. razred, OŠ Špansko-Oranice), Nora Vukoja-Trošić (6. razred, OŠ Ljubljanica), Dominik Tomić (7. razred, OŠ A. Kovačića, Juraj Ulaga (7. razred, OŠ Matka Laginje) i Ana Mrkonjić (8. razred, OŠ Brezovica). Bilo je to s 371 učenikom i 160 mentora iz 103 zagrebačke škole dosad najbrojnije natjecanje
07. ožujka 2014. u 15:12 1 komentara 1073 prikaza
OŠ Vukomerec geografija
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Tropska klima obuhvaća uglavnom područje oko ekvatora. Negdje do dvadesetog stupnja geografske širine – puni entuzijazma jučer ujutro najmlađi zemljopisci ponavljali su sve ono što su naučili kako bi što bolje napisali test na županijskom natjecanju iz geografije koje se održavalo u Osnovnoj školi Vukomerec.

Dva dana kopiranja

A upravo za umnožavanje tih testova djelatnicima škole trebalo je dva dana. Također, kako bi se u učionice smjestili svi oni koji su sudjelovali na natjecanju, nastave u Porečkoj 7C jučer nije bilo. Ovogodišnje županijsko natjecanje, naime, najbrojnije je dosad, po broju učenika, a i po broju mentora.

– Točno 371 učenik i 160 učitelja mentora iz 103 zagrebačke škole – objasnio je ravnatelj OŠ Vukomerec Zdravko Dominik tko su njihovi gosti te dodao kako na natjecanju sudjeluju peti, šesti, sedmi i osmi razredi, a najbolji iz svake kategorije osvojit će kartu za državno natjecanje.

OŠ Vukomerec geografija | Autor : Daniel Kasap/Pixsell Foto: Daniel Kasap/Pixsell

– Pripremali smo se dosta. Malo sprintevi pa utezi, teretana i tako – kako bi razbio tremu našalio se Predrag Kralj, mentor četvorice geografa iz Osnovne škole Frana Galovića. Njegovi učenici, petaš Ivan Šćulac, šestaš Pavel Zrnić, sedmaš Josip Kovačić Radovanović i osmaš Bruno Beneti priznali su kako su dobro pročitali svu obveznu literaturu za školu, ali i onu dodatnu.
– Prvi put sam na županijskom natjecanju, ali možda je samo jednom i dovoljno da se bude najbolji – rekao je Bruno već pripremajući kemijsku olovku za nadolazeći test.

Nema propuštanja

A unatoč bolesti, natjecanje nije propustila ni Leonarda Stanarević iz Osnovne škole Bukovac.
– Mama me dovela u zadnji čas. Morala sam pokušati napisati najbolje što mogu – rekla je učenica šestog razreda. Prva mjesta na natjecanju osvojili su petaš Ivan Rogošić iz OŠ Špansko-Oranice, šestašica Nora Vukoja-Trošić iz OŠ Ljubljanica, sedmaši Dominik Tomić iz OŠ A. Kovačića i Juraj Ulaga iz OŠ M. Laginje i osmašica Ana Mrkonjić iz OŠ Brezovica.

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • kafka:

    Sretno mladi! Čestitke mladima i njihovim učiteljima. .