vratio lopticu

Zmajlović: Radimo novi pravilnik, a eko-rentu će isplatiti Zagreb

jakuševec (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
07.09.2012.
u 11:33

Za ministarstvo to konkretno znači izradu pravilnika idućih dana, kako je i obećano žiteljima naselja Jakuševca

Probleme žitelja naselja Jakuševec, u prvom redu neisplatu ekološke naknade koja se našla u zakonodavnom vakuumu, saslušao je na prijepodnevnom sastanku i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, a optimizam rješenjima koja su postigli nije krila ni jedna ni druga strana u izjavama medijima nakon dogovora. Prema najavi ministra Zmajlovića, ekološka naknada koja se isplaćuje u prosječnoj visini od 600-tinjak kuna po četvornom metru nekretnine u naselju Jakuševec neće se isplaćivati nakon reguliranja Zakonom o zaštiti okoliša koji se upućuje u saborsku proceduru, a ni posebnom uredbom.

– Ministarstvo razmatra ideju da se izmjenom pravilnika omogući gradovima i općinama da vlastitom odlukom prilagode visinu i rok otplate naknade za umanjenu vrijednost nekretnina koje se nalaze u blizini odlagališta otpada.

>>Bandić: Da si zbog Jakuševca pucam u čelo? Neću, Boga mi!

To konkretno za ministarstvo znači izradu pravilnika tijekom dana koji slijede, kako je i obećano žiteljima naselja Jakuševca, a gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću preostaje pronalazak novca za njezinu isplatu. Ministar uvjerava da loptica nije sada prebačena na lokalnu zajednicu nego da se svatko treba uhvatiti rješavanja svog dijela posla. Najglasniji među žiteljima naselja Jakuševec Darko Furić zahvalio je ministru na održanom sastanku, ali i poručio kako će budno pratiti poštovanje svih rokova vezanih uz odluke koje su najavljene, a odnose se u prvom redu na isplate ekološke naknade. 

>>Jakuševčani razočarani politikom: Tek ćete vidjeti naša djela

Komentara 14

Avatar Jon Snow
Jon Snow
12:58 07.09.2012.

Je... ekipa ima kuce i gospodarske zgrade po par stotina kvadrata.. dobivala mjesecno 10 000 kn od te iste rente. Mogli su se odseliti 50 puta a grad je mogao napraviti spalionicu vec davno... al ne... nekom je u interesu muljat s lovom... i najbolje od svega.. drzava pere ruke od toga...

Avatar gadogadni
gadogadni
13:38 07.09.2012.

e pa tko nezna , ne zna a problema i nema previše, u principu dva: 1. pronači mjesto za novo odlagalište smeća 2. Sanirati postojeće odlagalište Zvuči nemoguće ne...a ustvari i nije tako nemoguće, jer za prvi problem postoji višeše mogučnosti i današnja tehnologija omogučuje da to mjesto i ne bude više takav bauk. A drugi problem...e taj tek zvuči kao monstruozan...ali...nije ... Izvršiti analizu na opasne materijale i pripremiti plan po kojem se ti materijali izmiču sa postoječe lokacije kao priorittni nakon otvaranja novog odlagališta i korektno se odlažu, uništavaju itd. i naravno, to onda i realizirati... a onda čudo...za novce kojima se plača ta famozna renta... angažira se građevinska operativa, kupi se šoder i zemlja, sve se zatrpa i napravi se 'umjetno brdo' u skoro pa središtU Zagreba i na njemu se npr. napravi park prirode (gradit se nebu moglo malo je trusno) i ili golf tereni ili svakojaka moguća rješenja. I najedno okolnom zemljištu skoči cijena a ne de da im se plaća renta....e sad ja bih ovo razradio do u detalje ali ...to mogu eventualno kao konsultant...Milaneeeeeee javi se

TE
tepčin
12:30 07.09.2012.

Šteijef je rekel, da to nabu samo tak, kaj su ono zmislili! Ali, kaj bu bile drukčije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije