Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomozimo majci

Živi od 700 kuna doplatka, djecu prehranjuje vodom i brašnom

katarina pavlek
Davor Višnjić/PIXSELL
25.04.2013.
u 15:33

Nakon poruke na Facebooku počeli su stizati i paketi pomoći puni riže, tijesta, sokova, no i 
odjeće za djecu

Paketi puni brašna, riže, tijesta, sokova, dječje nošene hlače, majice raznih boja, hladnjak... Katarina Pavlek ne može vjerovati odazivu potaknutom porukom koju je na društvenoj mreži Facebook napisala njoj do tada nepoznata žena. Marijana Mirt s kolegicom je došla na kavu Katarini, samohranoj majci dvoje djece.

“Žena je djeci za jelo dala vodu prokuhanu s malo brašna. Bez paprike, vegete, ičega – samo malo soli. Katarina je danas plakala zajedno s djecom. Sređuje papirologiju za socijalnu pomoć, ali potrajat će dok joj to ne odobre. Dječica su gladna, gola i bosa”, napisala je na svom statusu Mirt. A 29-godišnja Katarina Pavlek u toj se situaciji našla tek odnedavno.

– Jednostavno se tako poklopilo. Rano sam se udala i rodila, prije godinu dana sam se rastala, bivši suprug ne plaća alimentaciju, a živimo od 700 kuna dječjeg doplatka – kaže Pavlek te dodaje da se planira prijaviti i na listu čekanja za Bandićeve socijalne stanove. U međuvremenu je živjela kod majke, od koje je otišla u svađi, te s čovjekom, također samohranim ocem troje djece, od kojeg se morala odvojiti jer financijski nisu mogli krpati kraj s krajem.

– Otišla sam u podstanare, plaćamo tisuću kuna za stan i režije. Nevjenčani suprug mi pomogne koliko može – kaže Katarina, koja gotovo nema radnog iskustva, pa je nitko i ne želi zaposliti. Posljednjih 700 kuna koje je dobila dala je za stanarinu.

– Ne želim biti nikomu dužna – odvraća tiho. (Broj tekućeg računa 2360000-3237921138, adresa Nova Lozica 18a, Zagreb)

>>Samohrana majka petero djece živi u kući bez krova, struje i vode

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije