Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problematični stanari

Žive u gradskom stanu, a ne plaćaju režije ni najamninu

Obitelj Šarić deložacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
11.02.2014.
u 16:37

Susjedi u Botincu se žale da im obitelj Šarić godinama pravi probleme, dok oni poručuju da susjedi zovu policiju bez razloga. Deložacija je odgođena za mjesec dana, dok se sami ne isele

– Na antidepresivima sam, imam gastritis, svaki dan živim pod stresom i strepnjom. Ova nas je situacija dotukla. Samo želimo da nam život bude normalan... Komentirali su tako susjedi obitelji Šarić koja im, kažu, godinama pravi probleme i koja je jučer trebala biti deložirana iz gradskog stana u Botincu.

No, sudski je ovršitelj odgodio postupak iseljenja zbog trudnoće jedne članice obitelji i djeteta koje ima Downov sindrom. Dao im je rok od mjesec dana da se sami isele iz kuće. Međutim, obitelj Šarić ističe da će učiniti sve da do toga ne dođe jer nema kamo otići.

Cijela ulica bijesna

Sudeći prema reakcijama, razbjesnilo je to cijelu ulicu, jer im je nova odgoda deložacije zapravo kap koja je prelila čašu. U odluci Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada o deložaciji stoji da su stanari Ulice Đuke Begovića podnijeli dvadesetak peticija kojima traže da se obitelj Šarić iseli jer šteti gradskoj imovini, verbalno vrijeđa pa čak i fizički nasrće na susjede, glasnom glazbom i vikom remeti red i mir te se stanom koristi mnogo više osoba nego što je to navedeno u ugovoru.

Podstanar sam sa šestero djece u drugom stanu i nemam gdje majku smjestiti. Barem da nas puste do proljeća, a ne izbacuju po zimi

Smajo Šarić

stanar

Zineti Šarić je stan dodijeljen 2009. godine u najam sa zaštićenom najamninom na tri godine.

– Zineta Šarić u tri je navrata, u siječnju, veljači i lipnju 2010. godine, pozvana da svoje ponašanje i ponašanje članova obitelji uskladi s odredbama ugovora. Opomene nisu urodile plodom pa je zaključkom gradonačelnika u studenome 2010. otkazan ugovor – objasnili su iz Grada te naglasili da obitelj Šarić ne plaća režije pa dug iznosi gotovo 12 tisuća kuna.

Podstanar sam sa šestero djece u drugom stanu i nemam kamo smjestiti majku. Barem da nas puste do proljeća, a ne izbacuju po zimi – poručio je Smajo Šarić te dodao kako ne prave oni probleme susjedima, nego susjedi zovu njima policiju bez razloga.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Strahuju za djecu

S druge strane, susjedi kažu kako od njihovih svađa, vike, psovki, kletvi i nedoličnog ponašanja ne mogu mirno živjeti.

Usred noći viču, 15-godišnjak im luđački vozi auto po kvartu, toliko ih je u kući da neki uriniraju po dvorištu, stalno nešto prijete... To je postalo nepodnošljivo. Strahujem za svoju djecu – kazala je susjeda Renata Ladović Meštrović te dodala kako su se za pomoć obratili na više adresa, između ostalog i policiji, koja nam do jučer nije odgovorila na pitanje vezano uz problematične susjede.

>>Obitelji s petero djece zbog duga od 33.000 kuna uzimaju kuću

Komentara 52

AI
Ante III
18:24 11.02.2014.

Obitelji s petero djece zbog duga od 33.000 kuna uzimaju kuću A ovi na slici zive u tudem stanu i neplacjau nista.neznam kome treba pomoci ova drzava ??Neradnicima ili obiteljima koji su dosle u nevolju zbog ovrha banaka.Sramota za drzavu

Avatar maraaa
maraaa
18:08 11.02.2014.

zineta,obrati se jasmili žbanić onaće vam pomoći.napustite vi sutra Milanovića i njegovu HR.kod žabanićke ćete biti ista vjera ista nacija ,a ne kao ovi nacionalisti ... sretan put ili uhvati metlu u ruke i radi nešto.

DU
Deleted user
17:04 11.02.2014.

Pripadnici zaštićene manjine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije