Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

"Žive slike" u Muzeju grada Zagreba još sutra!

žive slike
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
14.02.2015.
u 14:35

Na predfašnički vikend ožive povijesni likovi povezani s gradom Zagrebom

U Muzeju grada Zagreba po 16. put danas su oživjeli povijesni likovi povezani s gradom Zagrebom u sklopu projekta "Žive slike".

Tako su posjetiteljima kralj  Bela IV., prvi zagrebački biskup Duh, Crna kraljica Barbara Celjska, ban Josip Jelačić i barunica Sofija, klarisa Judita Petronila Zrinska, barunica Ana Marija Rauch, dramska umjetnica Nina Vavra, prva kondukterka Paula Landsky i drugi tumačili tko su i u kakvom su vremenu živjeli. Utjelovili su ih zaposlenici i suradnici Muzeja grada Zagreba.

Novi likovi ove godine - veletrgovac  i mecena Šandor Aleksander, tajnica Odbora  zagrebačkih  gospođa za ratnu pripomoć Klotilda Cvetišić, osnivač zagrebačke ortopedije dr. Božidar Špišić, bolničarka Hana Mašek, kipar Robert Frangeš Mihanović, vojnik 25. domobranske pješačke pukovnije - vodili su kroz izložbu "Odjeci s bojišnice - Zagreb u Prvom svjetskom ratu".

- Iako sam autor kipa kralja Tomislava na Glavnom kolodvoru, rijetki znaju da sam za I. svj. rata mobiliziran, pa sam na talijanskom ratištu radio kipove inspirirane ratom - kazao je viši kustos Kristian Strukić, koji je na par sati posao Robert Frangeš Mihanović.

Svi ovi likovi oživjet će i sutra, od 11 do 14 sati, ulaz je besplatan. Zbog inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović do MGZ-a će se moći jedino pješice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije