Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ocjenjivanje

Žiri odlučio - najsočnija i najdraža je sorta jagoda albion

27.05.2014., Klostar Ivanic - U Klostar Ivanicu odrzano je ocjenjivanje jagoda Zagreba i Zagrebacke zupanije. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
28.05.2014.
u 08:00

Sve sorte jagoda, uključujući i pobjedničku, mogu se kupiti po cijelom Zagrebu po cijeni od 8 ili 10 kuna

Sorta jagoda albion pobjednica je ocjenjivanja održanog jučer u kleti Stari mlin u Kloštar Ivaniću. Atraktivna ploda, žarkocrvene boje i izvanredna okusa, kako su suci opisali, albion je nadmašio devet drugih sorti, pa i prošlogodišnju pobjednicu joly, a sve sorte jagoda, uključujući i pobjedničku, mogu se kupiti na štandovima po cijelom Zagrebu po cijeni od 8 ili 10 kuna. U ocjenjivanju koje je vodio dr. sc. Boris Duralija, izvanredni profesor Agronomskog fakulteta, sudjelovale su Udruga proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten" i Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba.

– Za albion sam bio siguran da će biti među prve tri. To je stalnorađajuća sorta koja daje velike, sočne plodove koje ljudi vole. Stvorena je u Americi na University of California prije desetak godina i uz joly i clery jedna je od ljudima najdražih – rekao je dr. sc. Duralija.

Od deset ocjenjivanih sorti najlošije je prošla sorta arosa jer su joj plodovi slabe kvalitete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije