Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički performans

Zidom srama pred HDZ-om Siniša Labrović upozorava da je rezultat korupcije nesposobnost u obnovi

Zagreb: Performans Siniše Labrovića "Zid, pljesak, kuća, smijeh" na Trgu žrtava fašizma
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/18
02.07.2022.
u 16:54

Performans "Zid, pljesak, kuća, smijeh"započeo je u 11 sati na Markovom gdje je Labrović zapljeskao Vladi i Saboru u znak zahvalnosti zbog brzine i ažurnosti u obnovi

Dvjestotinjak cigala s imenima gradova i mjesta pogođenih potresima koji još uvijek čekaju obnovu postavljeno je jučer pred središnjicom Hrvatske demokratske zajednice u sklopu performansa Siniše Labrovića "Zid, pljesak, kuća smijeh" održanog u sklopu festivala Perforacije.

Iako je isprva bilo zamišljeno da umjetniku u gradnji zida pomažu stanovnici Banovine, koji su ondje trebali stići s dva autobusa, umjesto njih s Labrović su zidali mladi Zagrebački umjetnici. 

Performansima Labrović želi ukazati na oportunizam i korupciju, a rezultat je vidljiv u potresom pogođenim područjima gdje ni nakon dvije godine od katastrofe, obnova još nije na vidiku. 

Performans "Zid, pljesak, kuća, smijeh"započeo je u 11 sati na Markovom gdje je Labrović zapljeskao Vladi i Saboru u znak zahvalnosti zbog brzine i ažurnosti u obnovi. Potom je u 13 sati ispred središnjice Hrvatske demokratske zajednice gradnjom zida od cigli simbolički započela obnova. 

Zid srama s ispisanim imenima gradova i sela koja čekaju obnovu gradilo je desetak umjetnika. Iako je na trenutke izgledalo da će se zid srušiti, uspjeli su ga dovršiti u sat i pol. Primijetili smo i da je rijetko koji prolaznik bio zainteresiran za ono što s e zida ispred HDZ-a. Tek je svaki deseti pješak zastao i raspitao se o čemu se radi te podržao umjetnike. Labrovićev performans održao se u sklopu festivala Perforacije na kojemu će se do 14. kolovoza održati niz umjetničkih akcija. 

Ključne riječi

Komentara 4

LL
lijepa_li si
21:48 02.07.2022.

cigla na glavi! snažna poruka! valjda ga kerum ne bu tužil za plagijatarstvo.

SA
sasha68
12:56 04.07.2022.

jadan li je,skupil 5 neradnika oko sebe,ni taj zid ne znaju postavit

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
09:58 05.07.2022.

kao sto je u ljeto 2020. okupljenima na jednoj izlozbi u dalmaciji dijelio zlicu punu svoje pljuvacke, tako je trebao i danas. gospodin labrovic. hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije