Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zid koji se odvojio od zgrade učvrstili sajlama: 'Pa tu je dvorište vrtića. Netko bi mogao poginuti'

- Ovo izgleda strašno. Ne znam kako su se usudili to tako ostaviti. Pa tu je dvorište vrtića. Bez riječi sam - kazala je stanarka
23. prosinca 2020. u 23:56 27 komentara 5436 prikaza
Foto: Facebook/Zagreb te zove

Zid na jednoj zgradi u Haulikovoj ulici se odvojio 30-ak centimetara od konstrukcije zgrade, a kako se ne bi srušio odgovorni su ga učvrstili sajlama, što je zgrozilo stanare koji žive u blizini.

Huawei gadgeti Božićni pokloni za digitalne trendove Znate li što je bingeanje, popularni trend koji se raširio i u Hrvatskoj? Evo koju stvarčicu trebate imati da biste iz prve ruke shvatili o čemu je riječ

- Ovo izgleda strašno. Ne znam kako su se usudili to tako ostaviti. Pa tu je dvorište vrtića. Bez riječi sam - kazala je stanarka za 24sata.

Da je takva sanacija opasna, potvrdio je i Krunoslav Komesar, vlasnik tvrtke Gark konzalting i dopredsjednik Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja.

Zanimljiva obnova zida koji se 20cm odvojio od zgrade 🙄 Haulikova, dvorište dječjeg vrtića 🙄

Objavljuje Zagreb Te ZoveUtorak, 22. prosinca 2020.

- Ovo je vrlo neprofesionalno, ali može biti i vrlo opasno. Ovdje se radi o privremenoj sanaciji i, koliko se može vidjeti, ovo je plod nečije dosjetke, netko se snašao u ovoj situaciji. No u slučaju nekog novog podrhtavanja tla ili nečeg sličnog ovo se sve može srušiti, to nije dobro rješenje. Da bi se kvalitetno osigurala ovakva situacija, potrebna je konstrukcija koja bi podržavala sami zid. Prema mojemu mišljenju, ovo niti jedan inženjer građevine ne bi smio dopustiti. Možemo reći da je i ovo bolje nego ništa, ali treba biti oprezan. Odgovornost je na upravitelju zgrade, koji sa stručnim timom može stručno osigurati gradilište - pojasnio je Komesar. 

Stanari obližnjih zgrada su šokirani. - Još padaju crjepovi i fasada po gradu, a zamislite da se uruši cijeli zid. Pa netko bi mogao poginuti - rekli su za 24sata.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • dugakita:

    Bandićevi stručnjaci.

  • tkoznaa:

    Velika je to površina odmaknutog zida. Jači vjetar će to odvojiti i srušiti!

  • Kvaka:

    Buhahaha, znali smo pričati da Ameri brzo grade/nekvalitetno, bome ovakve kvalitete tamo nema, to je sigurno ahahahaha