Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko priznanje parku

Žičara na Sljemenu će se graditi. Kada? Možda i uskoro

15.12.2014., Zagreb - Parku prirode Medvednica i PP Lonsko polje dodjeljen Europski  certifikat odrzivi turizam, koji dodjeljuje Europarc Federacija. Tom prilkom organizirano je drzenje na Medvednici u domu Stara Lugarnica. Goran Gugic, Sandra Svaljek, Sn
Zeljko Lukunic/PIXSELL
16.12.2014.
u 09:00

PP Medvednica i PP Lonjsko polje jučer prvi dan radili s eurocertifikatom za održivi turizam, po čemu su među najboljima u EU

Zeleni javni prijevoz na Sljeme, novi Centar za posjetitelje Medvedgrad, žičara...

To su neki od planova Parka prirode Medvednica za iduće godine. Istaknula je to jučer ravnateljica parka Snježana Malić Limari, proslavivši sa suradnicima prvi radni dan s europskim certifikatom za održivi turizam, koji je Medvednica prošlog tjedna, uz Lonjsko polje, primila u Europskom parlamentu.

– Sad i službeno počinjemo raditi kao park s ovim prestižnim certifikatom kojim postajemo prepoznatljivi na turističkim tržištima ne samo regije nego i u Europi, gdje smo svrstani među vodeće parkove – rekla je Malić Limari te dodala da će i dalje surađivati s WWF-om, koji im je i pomogao da certifikat ode u njihove ruke, ali i s Gradom Zagrebom na kapitalnim projektima na Medvednici, poput žičare. Kad će se početi graditi, nije mogla točno odgovoriti ni ravnateljica ni dogradonačelnica Sandra Švaljek.

– Potrebno je mnogo predradnji i planiranja da se može govoriti o nekom startu. Uglavnom, bit će to uskoro – najavila je Švaljek.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:21 16.12.2014.

Žičaru ne treba graditi. U kvaru je jedan motor koji nov novcat košta cca 250 tisuća eura. Naravno, ako se netko pobrinuo da se "stari" stupovi, strojarnica i drugo maknu jer su "dotrajali", onda se mora graditi. Nije trebalo, alii mora. I naravno da je sramota da jedan od simbola Zagreba ne radi toliko dugo. Zbog čega? Je li to možda bio neki pritisak da se neki planovi lakše proguraju? Kako bilo, vratite nam žičaru. Dost je kaj je davno ukinut Samoborček - mnogi još tuguju zbog tog vlaka

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:18 16.12.2014.

...kad ce se poceti zicara graditi nije mogla tocno odgovoriti.....a to znaci ne tako brzo...sramota za Zagreb, jer zicara je institucija i dio Zagreba...vjerojatno ce prije zicare na Sljemenu sagraditi najmanje tri fontane...

CH
chemica
14:59 17.12.2014.

Da od Bandićevog "kuma" kupi jedan jedini kvadrat zemljišta na trasi nove "Bandićeve" žičare, istog trena bi joj Uskok pokucao na vrata. Nije gospođa baš tulike bedasta. Zato, od žičare ništa, bar ne onakve kakvom ju je Bandić "zamislio". Da se kumovi na njoj obogate. O našem trošku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije