Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVANJE

ZG Holding propada jer SDP čuva ugled za izbore

'22.09.2009., Zagreb - Ivo Covic, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga.  Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
23.09.2011.
u 08:56

Ivo Čović uspio je smanjiti troškove tek za pet posto, a za tekuće poslove morali su se zadužiti.

Letargija i sporost uprave Zagrebačkog holdinga, koji je prošlu godinu zaključio s pola milijarde kuna gubitka, koči oporavak te megalomanske tvrtke, iščitava se iz deset izvještaja Nadzornog odbora koje Večernji list posjeduje.

Pet članova odbora na svakoj sjednici opetovano su tražili da se napravi stručna ekipa koja bi se bavila financijskim problemima Holdinga i restrukturiranjem duga – tek je ovaj mjesec imenovan voditelj Sektora za financije – te da se što prije napravi restrukturiranje tvrtke. Nadzorni odbor više je puta odbio odobriti i dugoročni kredit od oko milijardu kuna, kojim bi se plaćali dugovi jer mu uprava nije objasnila kako bi se taj kredit otplaćivalo.

Da bi održao tekuće poslovanje, Ivo Čović, predsjednik uprave, dva je puta posegnuo za kratkoročnim zaduženjem od dvjesto milijuna kuna jer mu za to nije nužno odobrenje NO-a. Za isti je iznos (deset posto) tijekom ove godine morao srezati troškove osoblja, koje uzima gotovo polovicu Holdingova proračuna, no do sada je troškove uspio smanjiti samo za pet posto. Dio je razloga za nedjelotvornost politička situacija, jer dijeljenje otkaza i smanjenje plaća u predizborno vrijeme ne ide u prilog SDP-u i koalicijskim partnerima koji vode Holding posljednjih godinu dana.

 

 

Komentara 133

PN
PROTIVNIK_NEPRAVDE
14:20 23.09.2011.

19 pedesetih su otimali komunisti !!! sada varaju socijalisti ....realno....zar ne?

VO
VolimZagreb
09:00 23.09.2011.

Nažalost SDP je malo manje loša inačica HDZ-a a svima je zajedničko želja za vlasti! Ako ostanu predugo na vlasti i oni će krastikao i ovi prethodni.

PO
power123
10:38 23.09.2011.

Lopov do lopova. Jad i bijeda SDP-a. Tonu sve vise i vise. Iz dana u dan saznajemo za neke nove malverzacije. Stici ce i njih pravda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije