Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skuplja karta

ZET poskupljuje, ali i ukida plaćanje karata mobitelom

elektronicke karte zet
Željko Hladika/PIXSELL
Autori: lk/VLM, ih/VLM
20.12.2011.
u 20:49

Točan iznos novih cijena još se ne zna, no poskupjet će najviše 60 kuna, od čega strahuju studenti koji pokaz sada plaćaju 83 kn

Još desetak dana vožnje s dosadašnjim pokazima, a onda će studenti i učenici morati dodati najviše 60 kuna više nego ove godine kako bi si priuštili mjesečnu vožnju javnim prijevozom bez straha od kazni. Ništa bolje nisu prošli ni oni koji su se do sada koristili zajedničkim besplatnim kartama ZET-a i HŽ-a – oni će se moći koristiti samo ZET-ovom kartom.

– S konkretnim podacima još ne raspolažemo – poručili su u ZET-u, ne želeći nagađati iznose koji će se od iduće godine naplaćivati za tu uslugu. Ništa pričljiviji nisu bili ni vozači na okretištu na Savskom mostu.

– Sve ćete znati na vrijeme – šablonski su odgovarali. Neslužbeno doznajemo da ZET-ovci ne smiju ništa komentirati jer se točni iznosi poskupljenja tek utvrđuju i još nisu potpuno dogovoreni.

– Nije u redu da mi studenti moramo plaćati tako skupe karte. Kad je već obrazovanje samo po sebi toliko skupo, bilo bi u redu da nam se barem na neki način omoguće neke povlastice – poručila je studentica Nikolina Kišiček. Od iduće godine ZET će kako doznajemo ukinuti i uslugu plaćanja karata mobitelom.

- Ukidanje te usluge jedna je od mogućnosti o kojoj se razmatra jer nas njezina zlouporaba prisiljava na takve mjere. No još nema konačne odluke– poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Komentara 70

CA
car099
21:51 20.12.2011.

a nije im palo na pamet da si smanje troškove (prevelike plaće, krađe i sl.)

VO
VolimZagreb
09:11 21.12.2011.

Do sada su povećanje uvijek objašnjavali povećanjem i poboljšanjem usluge. Sada s povećanjem ide kontra. Bravo druže Bandić, bravo drugovi SDP-a!

IV
ivanhorvat2001
22:53 20.12.2011.

kukuriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije