Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaho Srezović

Bitka za klub: Zemlju ispod Saloona bih kupio, ali Grad ne pristaje

Vlaho i Maro Srezović
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
02.01.2015.
u 15:41

Srezović od 2004. s Gradom vodi spor zbog vlasništva. Prava zavrzlama nastala je pak kad je u Saloon ušla tvrtka Klokan

Krešimir Krsnik, odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u intervjuu za Večernji list u ponedjeljak prozvao je Vlahu Srezovića, vlasnika kluba Saloon, da desetljećima nije plaćao zakupninu Ciboni za taj prostor te da je državi dužan milijune za porez, ali ga institucije ne progone. Vlaho Srezović o odnosu Saloona s Košarkaškim klubom Cibonom, Gradom i vodećim ljudima Zagreba daje drukčiju verziju priče. Srezović je zbog Saloona pokrenuo prijave protiv odgovornih ljudi.

Žale se na svoje rješenje

Tako su jedan od razloga pokretanja istrage protiv Ivice Lovrića, pročelnika za sport Zagreba, i ugovori koji su rezultirali provalom u Saloon. Srezović je prije nešto više od godinu dana ostao zatečen kada se u njegovu klubu pojavio “novi vlasnik”, tvrtka Klokan, te je kazneno prijavio Lovrića, Bandića i druge ljude povezane s Cibonom, Klokanom i tvrtkom Klemm Security koja je osiguravala prostor za vrijeme provale.

Srezović je objekt Saloona legalizirao, a s Gradom od 2004. vodi spor zbog vlasništva. Prava zavrzlama nastala je pak kad je u Saloon ušao Klokan.

– Sumnjiv posao oko Saloona počeo se odvijati 2011. godine kada je Grad Ciboni dao u najam dva igrališta pokraj Saloona, kaže Srezović.

– Godinu poslije Cibona i Grad potpisuju aneks ugovora kojim je Saloon dan Ciboni u najam. Cibona potom Saloon daje u podnajam Klokanu i on provaljuje u klub. Tek nakon provale saznao sam za te ugovore, reagirao i gradonačelnik Bandić povukao je aneks čime je automatski ugovor o podnajmu prestao biti valjan – objašnjava Srezović. U međuvremenu je Srezović dobio rješenje o izvedenom stanju Saloona čime je klub postao legalan. Iako je rješenje izdao Grad Zagreb, žalio se želeći ga poništiti, no Ministarstvo graditeljstva i Upravni sud odbili su žalbe.

– Grad godinama odbija prekinuti sudski spor i nagoditi se sa mnom da otkupim zemljište, koje bi platio po tržišnoj cijeni. Grad odbija dati suglasnost i na parcelacijski elaborat koji treba napraviti da se definira čestica na kojoj je Saloon, a koja je sada ista kao i garaža Tuškanac - kaže Srezović. Upitno je, smatra, je li valjana građevinska dozvola garaže jer parcelacijski elaborat napravljen prije gradnje nije upisan u zemljišne knjige i prestao je vrijediti. Cibona, koja ga je u međuvremenu tužila za dug za najam, nikad nije, kaže on, polagala pravo na zemljište Saloona. Zemljište je na samom početku, kada je Srezović pokrenuo klub, koristio KK Lokomotiva, kojemu je on plaćao najam, a koji je poslije preimenovan u KK Cibona i kojemu je Srezović nastavio plaćati najam.

“Briga vas za moj dug”

Taj ugovor o najmu bio je potpisan do 2002., no dvije godine ranije Srezović je prestao plaćati jer je shvatio da su godinama, dok je on plaćao najam Ciboni, kao vlasnik bili upisani Kinematografi. Ljuti ga što ga se u medijima povlači kao poreznog dužnika.

– Što koga briga za moj dug, mnogi su dužni. I nije riječ o poreznom, već o dugu za doprinose, za što sam stavio nekretninu pod hipoteku – kazao je Srezović.  

>> Što je ostalo od kluba? Inventar Saloona završio na smetlištu  

Komentara 6

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
16:20 02.01.2015.

Čovjek jednom podmaže nekoga i misli da to vrijedi vječno.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
06:54 03.01.2015.

Da čuj, što koga briga za njegov dug. Bahatost do neba

QW
qwas33333
15:54 02.01.2015.

bit će opet pojeo vuk magare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije