Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trnje

Zemljište im propada jer je rezervirano za gradnju vrtića, škole...

25.02.2015., Zagreb - U Mjesnom odboru Staro Trnje odrzana je tribina o legalizaciji objekata na Starom Trnju koja bez izmjene GUP-a nije moguca. Na tribini su medju brojnim stanovnicima  bili nazocni i Darinko Kosor, Teo Budanko, Nenad Matic i Kresimir K
02.03.2015.
u 13:15

Prva od deset tribina održana je prošli tjedan na Trnju, a okupilo se oko 250 stanovnika naselja s brojnim pitanjima

Druga od deset tribina na kojoj će se diljem grada razgovarati o problemima građana koji se tiču izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) održat će se u srijedu, 3. ožujka, u Sesvetama. Kao i na prvoj tribini, koja je prije tjedan dana održana na Trnju, a na kojoj se okupilo oko 250 stanovnika, glavni gosti bit će predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor i predsjednik Društva arhitekata Zagreba Teo Budanko.

– U Sesvetama nemamo problem cijelog kvarta kao što je bilo na Trnju, već je riječ o brojnim točkastim, gotovo pojedinačnim problemima. Tako imamo oko 250 primjedbi građana i tvrtki na to da je Grad brojne lokacije označio zonama za društvenu namjenu kao što su parkovi, igrališta, škole, vrtići i slično, no od građana se ništa ne otkupljuje – kazao je Kosor. Pojasnio je kako smatra da Grad treba napraviti reviziju potrebnih lokacija, a one koje nisu potrebne prenamijeniti u zonu dopuštene gradnje kako bi građani mogli gospodariti svojom imovinom.

Inače, Generalni urbanistički plan Sesveta zaseban je od onog Grada Zagreba, no budući da se oba nalaze u nadležnosti Grada, izmjene izglasava Gradska skupština i sve se promjene donose istodobno. Podsjetimo, građani su svoje primjedbe iznosili još prošlog ljeta, no kako u roku šest mjeseci plan nije dan na glasanje u Skupštinu, početkom travnja ponovit će se javna rasprava u kojoj će građani iznositi primjedbe.

Na tribinu se pozivaju svi građani, a održat će se u 18 sati u Plavoj dvorani na Trgu Dragutina Domjanića. Na tribini se očekuje i predsjednik Gradske četvrti Marijan Tomurad i drugi predstavnici lokalne vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije