Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima nekoliko ideja

Željko Uhlir: Jarunski most stvar je prošlosti, evo kako vratiti Zagrepčane rijeci Savi

Zagreb: Kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir razgovarao o problemima stanovnika Klare
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
09.05.2021.
u 13:17

Naš projekt se sastoji od nekoliko elemenata: preusmjeravanje dijela Save u odtereti kanal, uspostavljanje četiri pregrade /prijelaza, na svakom izgradnja četiri mini hidrelektrane,  stvaranje nove velike zone sporta i rekreacije, rekao je danas Uhlir.

Zagreb ima dva velika problema: prometne gužve i otuđena rijeka Sava, rekao je danas HNS-ov kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir koji je na Ilici, povodom odgođene manifestacije "Projekt Ilica" upravo ondje odlučio održati konferenciju za novinare.

 Zahvaljujući prijedlogu koje je iznio na danas, ti zagrebački problemi mogli bi se riješiti jedinstvenim rješenjem koje glasi – vratimo Zagreb Savi i ujedno riješimo problem prometa u gradu. Jarunski most, s čijom se gradnjom maše uoči svakih izbora, tvrdi on, stvar je prošlosti, pa iznio drukčiji, za koji smatra da je vrlo konkretan prijedlog kako Zagrepčane vratiti rijeci i rijeku građanima. Nudi potpuno novi i drukčiji koncept:

- Naš projekt se sastoji od nekoliko elemenata: preusmjeravanje dijela Save u odtereti kanal, uspostavljanje četiri pregrade /prijelaza, na svakom izgradnja četiri mini hidrelektrane,  stvaranje nove velike zone sporta i rekreacije. Preusmjeravanjem Save u poseban kanal riješio bi se problem poplava, nasipi bi se mogli srušiti i time bi se dobila velika zona za sport i rekreaciju. A četiri nova prijelaza preko Save predstavljali bi nevjerojatno rasterećenje prometa na postojećim mostovima. Osim toga, za takav veliki , infrastrukturni projekt, osiguravaju se sredstva iz EU fondova. Nadalje, produljenje tramvajske mreže, približavanje lako šinskog prometa građanima (besplatna parkirališta, javni prijevoz do stanica), nekoliko novih prijelaza u dvije razine (primjeri na Klari i Bolonji), produljenje Branimirove i Baštijanove ulice, a sve zaokruženo s pametnom regulacijom prometa uz pomoć suvremene tehnologije.“  rekao je Željko Uhlir, te naglasio i kako je u ovim izazovnim vremenima važno čuvanje radnih mjesta.

Komentara 3

TV
tvrdapixa
14:19 10.05.2021.

Dajte da već glasamo, da ne moramo slušati kojekakve gluposti! Ovaj bunca o hidrocentralama, drugi o vodenom tramvaju... Kaj ti ljudi upće žive u Zagrebu!? Nisam siguran, jer gospon Uhlir veli da je Zagreb s najmanje zelenila u Europi! Da ne povjerueš! I takvi bi vodili Zagreb!?

DU
Deleted user
09:39 11.05.2021.

On bi rušio nasip?! Najeo se ludih gljiva, reklo bi se...

Avatar Barba
Barba
13:46 09.05.2021.

Dajte prestanite s tim glupostima sa Zagrebom na Savi. Sava je rijeka s alpskim režimom vodostaja i sa nivoom podzemnih voda ovisnima o nivou Save. Maksimalno što možete napraviti je pješačka staza po nasipu i ne previsoke bentove koji ćee održavati nivo podzemnih voda na optimalnoj razini. Već imate Arenu ispod koje je parkiralište koje se ne koristi jer jer pod vodom. Isto tako u novim zgradama na Laništu imate liftove koji ne rade za visokog vidostaja jer je dno u vodi, kao u garaža na -3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije