Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strossart

Želimo za umjetnost animirati i odrasle

06.06.2015., Zagreb -  Strossmayerovo setaliste, Strossart gornjogradska likovna kolonija. Uzduz setalista nalaze se standovi sa rucnim radovima i odrzavaju se razne radionice. Radovi Zeljka Grobotek na jednom od standova.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
08.06.2015.
u 11:00

Trideset umjetnika raznih profila podučavat će sudionike umijeću stvaranja stripa, portreta i skulptura iz prirod

Tijekom ljeta, do 2. rujna, na Strossmayerovu šetalištu, a u sklopu StrossArta, svakodnevno će se od 17 do 20 sati održavati radionice za djecu i za odrasle. Prema riječima organizatora radionica Juraja Vuglača radit će se stripovi, portreti, skulpture od materijala iz prirode, a radionice vodi tridesetero stručnjaka.

– Teško je ljude animirati za stvari vezane uz umjetnost. Stariji imaju strah i isprobati, dok su djeca opuštena i predaju se – kazao je Vuglač.

U subotu je na likovnoj radionici voditeljice Marije Lapac, drugi dan zaredom, bila Iva Pokipec. I inače voli, kazala je, slikati pa šetnju s djedom po gradu koristi da sudjeluje na radionici. Broj sudionika radionica ovisi od dana do dana.

– Već petu godinu vodim radionice i pokazalo se da je najviše sudionika u srpnju i kolovozu jer u lipnju još traje škola. Ovaj vikend je bio, produženi što se isto osjeti – kazala je Lapac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije