Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čitatelji opominju

Želimo li doista takav Gornji grad: srušeni stupovi i zidovi kao 'napuštena siročad'

Gornji grad
Foto: Čitatelj
1/3
10.01.2014.
u 13:06

Kod Zakmardijevih stupa oštećen je rasvjetni stup s kojega je maknut i bakreni poklopac, srušen je stup u dvorištu Gornjogradske gimnazije... neki su od ružnih prizora o kojima se ne vodi briga

Redoviti šetači Gornjim gradom, ali i oni koji tamo navraćaju rjeđe, u želji da nađu mir u tamošnjim ulicama ne mogu prijeći preko ružnih prizora koji, smatraju, ne dolikuju važnosti i vrijednosti gornjogradskog ambijenta za cijeli Zagreb.

Čitatelji su nam tako poslali fotografije koje, kažu, govore o nebrizi gradske uprave i gradonačelnika spram prostora i građana.

- Bandić je lani napadao podčinjene zbog parkiranja unutar ograde (između crkve sv. Katarine i Gornjogradske gimnazije, op.a.), a uopće se nije obazirao na srušeni stup vratiju - smatra čitatelj, upozorivši i da komunalni redari na Zakmardijevim stubama, izgleda, nisu vidjeli ispucali rasvjetni stup, kao i to da je maknut bakreni poklopac.

Desetljećima je, opominju čitatelji, i zid uz Vranyczanyevu poljanu znatno oštećen, izgledajući kao "napušteno siroče", za što prozivaju i Bandića i Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Komentara 2

Avatar Glina74
Glina74
20:16 10.01.2014.

I Bandić triči po Zagrebu i pravi fontane a ovako nešta ne vidi jer i ne ide tamo gdje je nešto za popraviti glavno da Zagreb ima fontane i zahode 0e 150.000€ zašto da popravlja i onako če se srušitirušiti i biće kao sa zahodima stoje zaključani a mi pišamo oko njih

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:41 11.01.2014.

Hm, kad nekom spomenete da radite na Gornjem gradu, tada ljudi misle da ste direktor svemira. Mi koji smo gore, znamo da je to kvart sirotinje smještene u potleušicama sa neriješenim imovinsko - pravnim odnosima i nekoliko jet setera, kojiji tamo ni ne stanuju, nego imaju nekretnine tamo zato što je to hoh i nobl. Ostali koji tamo dolaze su političari za koje su napravljeni dvori i Potemkinova sela koja nisu zaslužili, a u zadnje vrijeme, najčešći posjetitelji Gornjeg grada, uz ostarjele Japance, su hrvatski jadnici radnici i prosvjednici u nepreglednim kolonama, koji traže pravdu od onih koji su ih izbacili na ulicu. U tom kontekstu, očekivati neko uređenje ovog lijepog prostora, iluzorno je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije