Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika akcija

'Želimo drugačiju Hrvatsku u kojoj će svi biti isti'

stranka za grad
stranka Za Grad
10.12.2013.
u 11:19

Simpatizeri stranke Za grad uključili su se u akciju tolerancije.

Međunarodni dan ljudskih prava koji se obilježava 10. prosinca stranka ZA GRAD obilježila je akcijom “Drugačija Hrvatska”. Simpatizeri stranke slali su im, naime, fotografije uz poruke tolerancije i slavljenja različitosti koje su oni ukomponirali u video poruku.

- Zabinjavaju nas tendencije u društvu u posljednje vrijeme. Nakon referenduma o braku, pokušat će se provesti referendum o ćirilici, a postoje naznake da se spremaju i druge aktivnosti kojima je cilj uvođenje diskriminacije, kršenje prava manjina i vraćanje Hrvatske unazad, smatra  Marko Gregović, supredsjednik stranke.

Stranku ZA GRAD posebno zabrinjava eventualno raspisivanje  referenduma o ćirilici.

- Predloženim se nastoji izmijeniti odredba Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, koji je u skladu s Europskom poveljom o regionalnim i manjinskim jezicima. Smatramo da se ovakvom referendumskom inicijativom ozbiljno ugrožavaju svjetski, europski i nacionalni pravni standardi, ali i obveze u pogledu zaštite prava pripadnika nacionalnih manjina, upozorava Sandro Salopek, gradski vijećnik Stranke

Komentara 10

KR
KroničarHr
12:52 10.12.2013.

Nije mi jasno kako jedan takav brand kao Večernji list sa tolikim strahopoštovanjem reagira i daje prostor doslovno svakome tko se proglasi nekakvim zaštitnikom ljudskih prava ili se kvalificira tzv. civilnim društvom, iako je očito čak iz ovih rečenica da po minimalno stručnim kvalifikacijama ti ljudi doslovno nemaju pojma ni o ljudskim pravima, ni slobodama, otvoreno lažući javnosti o konvencijama na koje se kao pozivaju. Ne pamtim vrijeme, ni u ratnom kaosu tako nije bilo, kada još država uopće nije stizala funkcionirati po najvećem broju pitanja, u kojemu je bilo ovoliko nevjerojatnih ispada nevjerodostojnosti i nekompetentnosti. Da ne govorim o minimumu legitimnosti i javnoga kredibiliteta ovakvih opskurnih udruženja i inicijativa. sramota je tako srozati kriterije.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
11:39 10.12.2013.

Ne razumijem? Trenutno manjina terorizira većinu pa po cijeloj Hrvatskoj izvodi provokativne performanse, ničim izazvani. Npr. smeta im Franjo Tuđman, ali ne i Tito. Smeta im latinica, pa je mjenjaju za ćirilicu iako je u Srbiji zastupljenost ćirilice 50% ilii manje. Zašto ćirilica, ako se u matičnoj zemlji ona manje koristi? Provokatori!

BU
burza
16:17 10.12.2013.

Molim akciju za grad da zastiti vecinu od ne tolerantne manjine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije