Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna sjednica

Zeleno svjetlo za kampus Borongaj

kampus
17.04.2013.
u 10:54

Prihvate li zastupnici urbanistički plan, projekt bi trebao u lipnju biti prijavljen za europske fondove

Sjednica Gradske skupštine s temom urbanističkog plana uređenja kampusa Borongaj ipak će se održati. Na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, koji je nedavno raspisao javnu raspravu o projektu na kraju grada, a koja je završena 12. travnja, zastupnici bi danas trebali dati zeleno svjetlo kampusu, što se nije dogodilo na posljednjoj sjednici Gradske skupštine. I to zato što je prijedlog iskočio iz zadanih gabarita, odnosno umjesto planiranih pola milijuna četvornih metara, površina za gradnju u najnovijoj verziji dosegla je gotovo 800 tisuća kvadrata.

Izglasuje li skupštinska većina sutra novi prijedlog, u lipnju bi trebao biti prijavljen za europske fondove. Tako bi se projekt vrijedan pola milijarde eura mogao početi realizirati. Ako se to ne dogodi, drugi rok za dobivanje novca iz EU je u prosincu. Osim o Borongaju, odlučivat će se i o prijedlogu o zakupu poslovnog prostora za potrebe zdravstvene stanice Doma zdravlja Zagreb – istok u naselju Novi Jelkovec u Sesvetama.

>>O kampusu Borongaj ipak se neće odlučivati 15. travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije