Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i google ga prepoznaje

'Zeleni most' preko noći opet postao Hendrixov

most hendrix
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
04.11.2015.
u 14:09

Tek prebrisani natpis ponovo na obnovljenoj konstrukciji. Građani su se razveselili grafitu jer tvrde da most svi po tome prepoznaju. HŽ, koji je u obnovu uložio 38,5 mil. kn, natpis će ipak ukloniti

Posljednja skela sa željezničkog mosta, čija je obnova vrijedna 38,5 milijuna kuna trajala do prošlog mjeseca, skinuta je prije nekoliko dana, a netko je jedva dočekao da na most, kolokvijalno znan kao Hendrixov, ponovno napiše ime legende rock-glazbe.

Vidljiviji od starog

“Hendrix” crvenim natpisom stoji nasred zelene željezne konstrukcije te je vidljiviji i od onog crnog koji je dugo stajao na mostu dok Hrvatske željeznice (HŽ) nisu krenule s obnovom. Koliko je most poznat po kolokvijalnom imenu, svjedoči i tražilica Google, koja bez problema, upiše li se “Hendrixov most Zagreb”, nalazi njegovu lokaciju na Savi, a spominje se i u “Tangu”, najvećem hitu grupe Vatra.

– Nitko most ne zna po njegovu pravom imenu. To je Hendrixov most oduvijek i takvim će ostati, bez obzira na to koliko će se puta bojiti i obnavljati – govore Zagrepčani na pješačkom mostu na Savi, kojima je redom svima drago što se poznati natpis vratio na most. Međutim, pita li se HŽ Infrastrukturu, novonapisani “Hendrix” na mostu će stajati samo neko vrijeme.

Zaštićeno kulturno dobro

– Taj je grafit postao prepoznatljiv, ali budući da je most zaštićeno kulturno dobro, na konstrukciji nisu dozvoljena nikakva obilježja – kažu iz HŽ-a, dok je predsjednik skupštinskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Zoran Piličić rekao kako zahtjeva od građana za preimenovanje mosta nije bilo. Kako kaže, riječ je o konstrukciji o kojoj odlučuje prvenstveno gradsko povjerenstvo, ali inicijativa zasad nema.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

>>Novi grafit na svježe obojenom 'Hendrixu'

Komentara 17

DU
Deleted user
14:59 04.11.2015.

Tako je, tako je...samo objavljujte ovakve članke...nemate pametnije...a niste li možda svjesni da na ovaj način samo potičete šaranje grada i zajedničke imovine. Zar nije već i previše išaranih kutaka grada?? Glupost.

MU
Mukowsky
16:04 04.11.2015.

Pronaći Hendrixa i naplatiti mu farbanje cijelog mosta. Ako nema nek proda svu imovinu. Ako nije dosta u zstvor i neka radi dok ne otplati kaznu. On i njemu slični unakazuju ovaj napaćeni grad.

Avatar blackula9
blackula9
18:04 04.11.2015.

Vatra mi je bezveze, Tango mi je bezveze, Hendrix kao grafit mi je bezveze...Očekujem da uskoro piše Avio****.hr. Njih bi zatvorio i natjerao da maknu sve te divlje reklame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije