Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provodi se anketa

Žele li tako, građani će plin moći plaćati i na rate

U Njegosevoj ulici radnici gradske plinare poceli s radovima na zamjeni starih plinovodnih cijevi
Slavko Midzor/PIXSELL
31.01.2016.
u 22:24

U posljednjoj tako pitaju građane jesu li umjesto tromjesečnog obračuna plina zainteresirani za dobivanje računa svakog mjeseca, uz obvezu sklapanja ugovora o samoočitanju te dostavu podataka u određenom razdoblju.

Gradska plinara Zagreb na svojoj internetskoj stranici provodi ankete kojima, kako kažu, žele prilagoditi poslovanje potrebama građana.

U posljednjoj tako pitaju građane jesu li umjesto tromjesečnog obračuna plina zainteresirani za dobivanje računa svakog mjeseca, uz obvezu sklapanja ugovora o samoočitanju te dostavu podataka u određenom razdoblju. Građanima u tom slučaju nude besplatnu dostavu računa putem e-maila ili poštom uz plaćanje naknade za dostavu računa izvan predviđenog termina od 12,30 kuna. Prema rezultatima ankete, 84 posto građana pristalo bi na te uvjete čime bi svaki mjesec platili ono što su prethodni potrošili. Time bi izbjegli visoke račune koji se uvijek javljaju nakon tromjesečnog očitanja.

Druga zanimljiva anketa u kojoj se zasad 50 posto anketiranih izjasnilo da ih zanima, a 50 posto da nisu zainteresirani, odnosi se na uvođenje mogućnosti obročnog plaćanja računa za plin kreditnim karticama. Ako se pokaže interes, građanima će se omogućiti plaćanje visokih računa zimi i preko ljetnih mjeseci na čak 12 rata. 

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
01:01 01.02.2016.

A hoce li plinara konacno naplacivati racune po isporucenom plinu, po mognucnosti bez zraka.... Kada gledam potrosnju plinske boce i samoga plina tu nesto debelo ne stima, samo sto grad nece nista uciniti, jer su uhljebili prekobrojne podobne tamo i sada im mi trebamo place isplacivati...

Avatar Grunf
Grunf
08:50 01.02.2016.

a šta je s onima koji su stalno u pretplati? Hoće li njima napokon plaćati pozitivne kamate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije