Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje

Zdanje obrtnika gradit će se kod sveučilišne bolnice

obrtnički centar
27.03.2012.
u 10:00

Dio novca osigurat će se od privatnih investitora, Komora traži ulagače za hotel i garažu. S gradnjom se kreće nakon sređivanja dokumentacije

Nova lokacija budućeg Obrtničkog centra nalazi se uz obalu rijeke Save, na dijelu zemljišta uza zapuštenu Sveučilišnu bolnicu u Blatu, i prvi je projekt koji bi trebao otvoriti dugo najavljivanu gradnju uz riječnu obalu, ali i pokrenuti rješavanje pitanja spomenute bolnice. Naime, iako je projekt Obrtničkog centra završen još prije dvije godine, zbog pritiska stanara i premještanja lokacije iz stambenog dijela Laništa na novu lokaciju, neočekivani problemi pomaknuli su i rokove gradnje.

Sabor odobrio projekt

– Čekamo da se srede dokumenti za novu parcelu kako bismo mogli dobiti lokacijsku dozvolu, ali ne očekujemo daljnje probleme jer je Sabor, koji je za to nadležan, već sve odobrio i uvjereni smo da će realizacija projekta početi što prije – kazao je Miran Šoić, tajnik Obrtničke komore Zagreb.

Šoić objašnjava da se Obrtnički centar neće graditi na zemljištu namijenjenom bolnici.

– Riječ je o zemljištu koje nije u njezinim prostornim planovima, a rješenje se oduljilo jer se provodi pravni proces kojim će se vidjeti je li to zemljište bez financijskih opterećenja – napomenuo je Šoić.

Prema sadašnjim saznanjima u Obrtničkoj komori, zemljište je “čisto” i pitanje je dana kada će dobiti i pravno rješenje. Šoić je istaknuo da se razgovara i s ljudima iz ZET-a jer je lokacija budućeg centra u neposrednoj granici s budućim okretištem tramvaja u Laništu pa se usklađuju pojedinosti vezane uz prometna rješenja.

Garaža i hotel strancima

Novac za gradnju Obrtničkog centra trebala bi osigurati Komora, ali dio i strani partneri jer će se u njemu osim sadržaja potrebnih Komori naći i neki drugi sadržaji za koje se trenutačno traže privatni investitori. Naime, Komora nije zainteresirana za podzemnu garažu koja je predviđena projektom, niti za hotelski smještaj, pa se za njih traže potencijalni ulagači.

Ključne riječi

Komentara 4

LA
larala
11:48 27.03.2012.

bože, bože....dok obrtnici propadaju, svakim danom sve više njih stavlja kljuc u bravu obrtnicka komora gradi zdanja a, ova vlada to podupire.....pa, zar nije pametnije ukinuti tu komoru od koje ionako nikakve koristi ili bar njeno placanje tj. clanarinu ostaviti na volji obrtnika svakog osobno a, ne nametati kao obavezu svakog obrtnika.....

VI
Vito
13:53 27.03.2012.

Zdanje obrtnika gradit će se kod sveučilišne bolnice Dio novca osigurat će se od privatnih investitora, Komora traži ulagače za hotel i garažu. S gradnjom se kreće nakon sređivanja dokumentacije Koji dio? Ako obrtnici žele graditi, neka grade svojim novcima,a, a ne novcima stanovnika Zagreba i svih kojima milan bandić & co. otimaju 18 % od plaće... Kako su mogli svojim novcima izgraditi hotel na Medvednici u onom režimu, tako mogu i u ovom izgraditi zdanje svojim novcima... Jedino mi nje jasno čije je to zemljište bilo prije početka gradnje? Je li obrtnička komora to zemljište kupila od vlasnika, bilo privatnog ili grada Zagreba? Koliko je novca grad Zagreb, ako je bio vlasnik tog zemljišta dobio za tu, ovdje ne spomenutu, površinu?

VI
Vito
13:57 27.03.2012.

27.03.2012. u 11:48h larala to je slično kao i s tv pretplatom - državna pljačka kako bi se nesposobne \"krave muzare\" \"zaposlile\" na izmišljenim radnim mjestima... Mi smo kapitalizmu jednako blizu kao što nam je blizu \"mlječna staza\" koji vidimoimo po vedrom nebu... Identične radnje u pljačkanju novca stanovništvu naslijedili su apartčiki iz bivšeg režima pa ga sad primjenjuju u nešto preimenovanom obliku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije