Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne stane više

Zbog stvari iz deložacija Grad pretrpao svoja skladišta

skladište
Foto: Thinkstock
1/3
15.02.2016.
u 18:01

Nema više prostora, a usto je namještaj počeo propadati, pa je hitno osnovano Povjerenstvo za postupanje s napuštenim pokretninama. Po uzoru na Amerikance, mogli bismo održati garažnu prodaju

Grad Zagreb bi uskoro po uzoru na Amerikance mogao organizirati garažnu prodaju kako bi se riješio hrpetine namještaja i ostalih osobnih stvari koje su posljednjih godina uskladištili nakon deložacije građana, koji po njih poslije nisu došli.

U devet prepunih skladišta ukupne površine tri tisuće kvadrata nalaze se kauči, ormari, tepisi, stolovi, stolice, cijele kuhinje, ali i knjige, odjeća, posuđe i još štošta drugo.

Ovršni zakon: rok 15 dana

Da se nešto mora poduzeti kako bi se namještaja riješili, u Gradu su shvatili nedavno kada su vidjeli da je svih devet skladišta dupkom puno i da su stvari počele propadati. Hitno je osnovano Povjerenstvo za postupanje s napuštenim pokretninama ostavljenima u posjed Gradu, članovi kojega obilaze lokacije kako bi vidjeli što je sve u skladištima.

Foto: Stjepan Bubalo

Foto: Stjepan Bubalo

– Održana je prva sjednica povjerenstva te je zauzet stav da će se sve stvari koje su pohranjene u skladišta nakon provedenih deložacija iz gradskih stanova i prostora, za koje njihovi zadnji posjednici više od pet godina nisu pokazali interes i javili se radi preuzimanja, proglasiti napuštenim stvarima i kao takve će se sukladno vrijedećim propisima premjestiti iz tih skladišnih prostora – kazao je pročelnik gradskog Ureda za imovinskopravne odnose Damir Lasić. Dodao je da unatrag dvije godine, prema odredbama Ovršnog zakona, sud poziva ovršenika da stvari koje su popisane i ostavljene na čuvanje u roku od 15 dana preuzme uz prethodno podmirenje troškova čuvanja ili će one biti izložene prodaji te će se od novca podmiriti troškovi čuvanja i prodaje.

Zatrpali atomsko sklonište

Povjerenstvo će za početak utvrditi stanje stvari, po potrebi zatražiti i stručno mišljenje sudskog vještaka o vrijednosti pokretnina te u konačnici i odlučiti kako će organizirati rasprodaju stvari.
Devet je skladišta, pak, na adresama Blato bb (Sveučilišna bolnica), Božidara Magovca 147, Laurenčićeva 8 i V. Poljanice 3. Grad je od Sveučilišne bolnice zatražio još jedno skladište, no navodno praznih nema, pa će se stvari skladištiti u dvorištu Draškovićeve 27 na 365 kvadrata.

Zanimljivo je da je jedno od njih, ono u Ulici B. Magovca, u stvari atomsko sklonište koje bi trebalo biti “čisto” za slučaj katastrofe.

– Već godinama pokušavam doznati tko se koristi skladištem i što je u njemu, no ne daju mi informaciju. Jednom je izbio i požar i strašno je da se sklonište koristi kao skladište – kazala je Dunja Sabo, predstavnica stanara jednog od ulaza zgrade kojoj pripada.

Komentara 8

DU
Deleted user
07:35 16.02.2016.

....."Dodao je da unatrag dvije godine, prema odredbama Ovršnog zakona, sud poziva ovršenika da stvari koje su POPISANE i ostavljene na čuvanje u roku od 15 dana preuzme uz prethodno podmirenje troškova čuvanja ili će one biti izložene prodaji tee će se od novca podmiriti troškovi čuvanja i prodaje." nadalje piše i ovo " Hitno je osnovano Povjerenstvo za postupanje s napuštenim pokretninama ostavljenima u posjed Gradu, članovi kojega obilaze lokacije kako bi VIDJELI ŠTO JE SVE U skladištima. " MOLIM VAS, iz citiranoih navoda u članku očito je da su stvari MORALE biti POPISANE pa nije jasna svrha povjerenstva koje obilazi da vidi čega ima u skladištima??? Da proberu kaj valja? Bolje da čitaju popise i tako vide što ima i organiziraju te obave sve za pripremu prodaje. Bitnije je utvrditi kako će se izdvojiti stvari koje jesu za prodaju iz ovih gomila nabacanih bez reda i veze?? Što se čekalo dvije godine ( i dulje)? To je jako nemarno gospodarenje gradskom imovinom i nemarno obavljanje poslova.

VI
Vito
09:13 16.02.2016.

Da se nešto mora poduzeti kako bi se namještaja riješili, u Gradu su shvatili nedavno kada su vidjeli da je svih devet skladišta dupkom puno i da su stvari počele propadati. za koje njihovi zadnji posjednici više od pet godinaa nisu pokazali interes ________________ Ovo je stvarno zanimljivo zapažanje da nešto propada u skladištima, a nije hrana. ________ Kakva su to onda skladišta u kojima stvari propadaju???? ______ Ako su pak još i atomska, onda se stvarno moramo zabrinuti za zdravlje onih koji su zaduženi za prirodne i umjetne katastrofe, poput kalinića & bandića. ______ Što će nam atomsko sklonište u kojima propadaju stvari? _____ Ne želim tu navesti da propadaju u zemlju, nego ovako kako figurativno pišu - propadaju ____- Kad su prostorije suhe i u njima nema strujanja zraka, onda niti mrtvo ljudsko tijelo ne propada, već se mumificira, ostaje godina isto. ______ Ova natovi skladišta su očito jasna i javna prijevara građevinskih tvrtki na štetu stanovništva ______ Za propadanje skladištenih predmeta krivnju pred sudom jednostavno mora imati gradonačelnik koji je dopustio skladištenje tuđih vrijednosti u neadekvatne gradske prostore.

VI
Vito
09:00 16.02.2016.

U devet prepunih skladišta ukupne površine tri tisuće kvadrata ____________ Površina kože u odrasla čovjeka prosječne visine iznosi 1,7m2 ________ Zašto usporedba???? ______ Zato što površine nije mjera predmeta koji su oblikom puno manji od površine koju takvi predmeti imaju. _______ No, neobrazovanima je svejedno obmanjuju li čitatelje ili pišu činjenice _____ Da je napsiano koliko je volumen tih devet prostora, moj komentar ne biste čitali. _____- Ako vam niti to nije jasno - samo prebrojite komade namještaja na ovoj slici i površinu ljudske kože i vidjet će te po broju stolaca da je tu već preko 170m2, dok samo jedan ormar može imati površinu veću od 6 metara četvornih, samo s prednje strane, a ima ih šest - znači dvije vanjske strane 12m2, četiri vanjske strane 2m2, tri unutrašnje pregrade 6m2 i veće imamo 20m2 površine, samo jedan ormar, jedan stolac jedan četvorni metar, domaćinstvo ima desetak stolaca, krevet, kuhinjski stol, frižider ..... Samo jedan stan ima nekoliko stotina četvonih metara u namještaju, anesmije se zaboraviti niti površina odjeće i obuće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije