Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježne (ne)prilike

Zbog puknuća vrelovoda, petstotinjak obitelji bez grijanja

cijev, pukmuće, majstori, popravak (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
11.02.2012.
u 10:37

Građani Vukovarske i Miramaske ulice, koji se napajaju toplinskom energijom iz ovog dijela vrelovoda, imali su sve do podneva poteškoća s grijanjem.

Devet poslovnih objekata, ali i oko 500 stanova u tri veće stambene zgrade imale su od sinoć do današnjeg prijepodneva poteškoće s grijanjem te korištenjem tople vode zbog puknuća vrelovoda u zagrebačkom naselju Kruge. Puknuće se dogodilo na križanju Ulice Kruge i Rujničke ulice.

- Dio potrošača u Čazmanskoj ulici,  Ulica Grada Vukovara te Miramarskoj ulici s približno 500 stanova, imao je slabiju kvalitetu grijanja i tople vode. Do oštećenja magistralnog cjevovoda došlo je uslijed prodora agresivnih sredstava kojima se tijekom zime tretira kolnik te oborinskih i procjednih voda koje se izlijevaju s prometnica u vrelovodni kanal, što je naposlijetku izazvalo puknuće cijevi., pojasnila je Silvija Barić, iz ureda odnosa s javnošću HEP - Toplinarstva.

Građani, koji se napajaju toplinskom energijom iz ovog vrelovoda, nisu ostali u cijelost bez grijanja i tople vode u cijelosti, ali imaju smanjen intenzitet dotoka, dodala je Barić.

Ekipe su od sinoć na terenu, te su prvo prionuli na "oporavak" isporuke toplinske energije, te su oko 10 sati uspjeli izolirati mjesto puknuća magistralnog vrelovoda. 

- Izvršili su punjenje sustava pogonskom vodom te je oko podneva normalizirana opskrba toplinskom energijom za sve potrošače u naselju Kruge, istaknuli su iz HEP-Toplinarstva.

Još prošle jeseni ekipe su HEP - Toplinarstva kopali u blizini lokacije puknuća magistralnog vrelovoda, svjesni njegovog oštećenja, ali pukotinu nisu mogli naći.

Povećan tlak u cijevima zbog grijanja, te niske temeperature dovele su do puknuća na oštećenju kojega nisu mogli naći, te se sada saniraju stvari na terenu. Osim u Krugama, ekipe su proteklih dana imale nekoliko intervencija u Zagrebu zbog oštećenja vrelovoda. 

Zbog sanacije puknuća vrelovodne magistrale, do daljnjega je za sav promet zatvorena Ulica Kruge kod Slavonske avenije, priopćili su iz PUZ-a.

 

Na HTV-u se smrzavaju

Zbog puknuća vrelovoda, smrzavali su se sinoć i tijekom prijepodneva i na državnoj dalekovidnici, a kako grijanje još nije proradilo, nadležne službe HTV-a smišljaju rješenja.

- Mogu potvrditi da doista nema grijanja, te da još nije stanje kritično, iako nastavi li ovakva situacija s grijanjem, mogu reći da ćemo se kroz nekoliko sati smrzavati, oslikala je Dorotea Lazanin, glasnogovornica HTV-a

Zgrada je velika, kao i studiji, u kojima se spustila temperatura i može doći do smrzavanja, ne možemo na žalost naložiti vatru, priznaje Lazanin izražavajući nadu kako će isporuka toplinske energije što prije biti normalizirana.

Od jučer više od stotinu padova i lomova

Zagrebačka Klinika za traumatologiju jučer je imala pune ruke posla, čak 95 pacijenata zbog padova na ledu i snijegu primljeno je na obradu, dok je od jutros primljeno 20-tak novih pacijenata.

- Riječ je uglavnom o natučenjima, ali je bilo i nekoliko lomova, pojasnio je dr. Tihomir Banić s Traumatologije.

Prijepodne je proteklo bez poteškoća u zagrebačkom javnom prijevozu, dok je novi snijeg usporio samo dvije liniije autobusnih linija koje s Črnomerca  idu prema brdskim područjima grada

- Puno je bolje stanje nego prijašnjih dana kada je bilo 4 do 5 obustavljanja javnih linija prijevoza. U stanoj smo koordinaciji  s ekipama Zimske službe, čim prometnice postanu u najmanju ruku nesigurne zbog padalina, reagiramo prema njima, pojasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Komentara 3

MI
Milkica
21:46 11.02.2012.

Sanela, 20-ak (ako već ne može biti dvadesetak), a ne 20-tak (jer t već postoji u 20); 60-ih, a ne 60-tih. Sramota.

MI
Milkica
21:47 11.02.2012.

Još nešto - ulica je Miramarska, a ne Miramaska.

JS
ja sam gladan
12:05 11.02.2012.

Hoće li \"udruga građana\" zatražiti ostavku Komadine? Pusiću, kaj spavaš? Maske na glave i pali svijeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije