Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar

Zbog neispravnih instalacija gorjela stara klaonica na Zavrtnici

pozar, vatrogasci (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/9
Autori: ib, fr
13.04.2011.
u 15:58

U prostoru u kojem se održavaju koncerti požar je izbio nešto prije 16 sati.

U staroj klaonici u Heinzelovoj ulici danas je nešto prije 16 sati izbio požar.

Prema informacijama vatrogasaca koji gase požar, požar je izbio na drugom katu napuštene zgrade, a uzrokovale su ga neispravne izloacije na cijevima. U požaru nitko nije ozlijeđen.

Požar je lokaliziran nakon 20 minuta, gasilo ga je 28 vatrogasaca s 8 vozila. Materijalana šteta zasad nije utvrđena.

U prostoru stare klaonice održavaju se koncerti, te druga kulturna događanja.


Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:16 13.04.2011.

Ovo su najbrži vatrogasni inspektori na svijetu. Što na zapadu uzme nekoliko dana da istraže zašto je požar izbio, i gdje, ovi to saznaju za par sati. Bravo. Je li ovo privatno ? .

VI
Vito
06:30 14.04.2011.

Sjetite se kako je izgorio \"Njemački paviljon\" u Studenskom Centru u Savskoj - neispravne instalacije nešto prije nego je trebao biti obnovljen. Izgorjela je i tvornica u sadašnjoj Ađijinoj, preko puta zadnje stanice Samoborčeka, isto je trebala biti obnovljena, aa jedno vrijeme je bila namjenjena mladima. Izgorjelo je i javno kupalište uz rijeku Savu, kod odbojkaškog doma, jer je trebalo biti vraćeno vlasnici, a vlast je tu planirala odbojkašku dvoranu. Sve su to bile neispravne intalacije. Pogotovo u javnom kupalištu, gdje je struja dolazila \"na kaplajku\", a izgorjelo je brže od kutije zapaljivih šibica. Što mislite zašto se sve svaljuje na neisparvne instalacije? Pa zbog toga što vatrogasci imaju ograničen proračun i svako dulje istraživanje moraju plaćati iz svog džepa, jer država ne daje novac za traženje palikuća. Da se razumijemo, ne krivim vatrogasce, jer su oni isključivo izvršitelji naredbi, a ne nalogodavci.

DE
detour
10:38 14.04.2011.

klaonica je ZASTICENI SPOMENIK KULTURE. kao takva upisana je u registar ministarstva kulture i to zato jer se radi o zagrebackoj i hrvatskoj nacionalnoj bastini. zar ce klaonica dozivjeti sudbinu jednaku onoj paromlina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije