Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava i policiji?

Zbog krađa otkazi za dio vozača Oryxa

oryx, taksi, taxi, trg bana jelačića (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
02.03.2012.
u 16:00

Bez obzira na iznos koji je otuđen, bila riječ o 30 ili 300 kuna, sve krađe tretiraju se na jednak način, a to je izvanredni otkaz ugovora o radu, poručuju iz Oryx grupe

Zbog krađa koje su uočili kod 25 svojih vozača, uprava Oryx taksija najavila je otkaze svim djelatnicima koji su, nakon temeljite kontrole, “ulovljeni s prstima u pekmezu”. Dio vozača odmah je priznao krivnju zbog čega im je uručen otkaz ugovora o radu, dok su ostali jučer pred internom istražnom komisijom iznosili detalje svoje obrane.

Naime, od 17. do 27. 2. u Oryx taksiju intenzivno su praćeni svi vozači, a kod njih 25 pronađene su određene nepravilnosti koje upućuju na krađu novca. Naime, vozači bi odradili vožnju, a ostvareni prihod nisu ostavljali u svom dnevnom pologu, zbog čega je nastajao manjak. Kod nekih se spomenuti manjak u samo 10 dana ponovio čak dva do tri puta, objasnili su iz Oryx Grupe.

– Bez obzira na iznos koji je otuđen, bila riječ o 30 ili 300 kuna, sve krađe tretiraju se na jednak način, a to je izvanredni otkaz ugovora o radu. Na nama je još samo odluka hoćemo li protiv navedenih vozača kod kojih se dokazalo ili će se dokazati da su nedvojbeno počinili krađu podići kaznene prijave s obzirom na to da su počinili djelo koje je kažnjivo po Kaznenom zakonu – objasnio je Ivan Zubak, potpredsjednik uprave Oryx Grupe.

Vozači koji nisu priznali krivnju, a prozvani su za krađu za nastali manjak, krive neprilagođen sustav te uređaje za kontrolu naplate koji, kažu, nisu bili ispravni.

No, Ivan Zubak poručuje da nema nikakvih pogrešaka, posebice ako kvarovi na koje se pozivaju optuženi djelatnici nisu zamijećeni kod ostalih 200 vozača.

– Ovdje je riječ o informacijama dobivenim direktno iz taksimetra – kaže Zubak.

Ključne riječi

Komentara 22

KO
komicr
18:53 02.03.2012.

02.03.2012. u 17:55h brcko21 je napisao/la: uredu je je lopov tko ukrade 30kn,ali nije ureda onaj koji ukrade 30mil kn partner državi _________________________________________________________ Ovaj koji ukrade 30 kn je neinteligentan lopov, a ovaj od 30 mil kuna je MAJSTOR....

Avatar Vucibatina
Vucibatina
19:30 02.03.2012.

Ti koji su krali su sigurno došli iz Cammea ?

BO
bobostar
18:52 02.03.2012.

I ja bi malo krao; na poslu naravno... e ljudi moji; socijalizam je mrtav. Živio kapitalizam; a u kapitalizmu se dobro znade tko radi a tko lovu broji. Hrvatski mentalitet, nema šta? Aparati u kvaru.... ha, ha, dobar vic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije