Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog afere

Zbog ilegalnih priključaka za vodu Lazić i Kovačević u DORH-u

kovačević, lazić
Davor Puklavec/PIXSELL
20.09.2011.
u 12:00

U Odvjetništvu svoje su iskaze o kriminalu u ViO-u dali Z. Lazić iz interne revizije i P. Kovačević koji je primio anonimne dojave

Afera s ilegalnim priključcima u Holdingovoj podružnici Vodoopskrba i odvodnja (ViO) dobila je epilog u obliku suspenzije triju zaposlenika.

Kako stoji u priopćenju Zagrebačkog holdinga, zaposlenici ViO-a suspendirani su zbog “počinjenja osobito teške povrede iz radnog odnosa i osnovane sumnje u počinjenje djela kojim je nanesena materijalna šteta i narušen ugled Zagrebačkog holdinga d.o.o.”

Međutim, kako nam je rekao Dušan Viro, glasnogovornik gradske megatvrtke koju je 2006. godine osnovao Grad, suspendirani radnici i dalje će biti na platnoj listi, doduše s upola manjim prihodima. Suspenzije su privremene, a slijede otkazi.

Davor Poljak, voditelj podružnice koja posljednjih tjedana puni novinske stupce, danas je bio na sastanku s upravom Holdinga, no za komentar o spomenutim suspenzijama nije bio dostupan.

A dok je Ivo Čović, prvi čovjek gradskih tvrtki, još prošli tjedan posjetio Poljaka u njegovu uredu u Radničkoj ulici, Zoran Lazić i Pero Kovačević pozvani su u DORH kako bi dali iskaz u vezi s ilegalnim priključcima ViO-a.

Naime, Lazić, član interne revizije, što nam je potvrdio i Dušan Viro, bio je aktivno uključen u razotkrivanje muljaža u ViO-u te je jedan od glavnih aktera u procesu prikupljanja dokaza protiv zaposlenika koji su, podsjetimo, izmišljali brojeve ugovora o priključenju te na crno spajali kuće na vodovodnu mrežu.

Pero Kovačević pak pozvan je u Odvjetništvo jer je među prvima u ruke dobio anonimne prijave koje su teretile vodenu mafiju.

Komentara 16

FI
Fieldhockey
12:30 20.09.2011.

Postoji li neki pismeniji novinar/novinarka od gore potpisanog?

MI
Milkica
12:41 20.09.2011.

Nevjerojatno je kako u ovoj zemlji više nitko ne radi, uopće nema radnika (to valjda \"seljački\" zvuči), svi samo djelaju. Pokondirene tikve novinarske.

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
14:43 20.09.2011.

zeznuto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije