Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propust

Zbog gradnje Muzičke akademije se morali iseliti, sad se vraćaju

Sporazum o sanaciji zgrade u Prilazu Gjure Deželića 5
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
19.06.2015.
u 08:00

Odšteta kasni godinama, tako su to jučer komentirali stanari koji su još 2010. iseljeni iz stanova zbog narušene statike zgrade

Stanari Prilaza Gjure Deželića 5, koji su u listopadu 2010. godine iseljeni iz svojih stanova nakon što je statika zgrade narušena kad se gradila Muzička akademija, uskoro bi se mogli vratiti u svoje domove. U Gradu se danas potpisao sporazum o sanaciji zgrade, koju će financirati Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, točnije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Grad Zagreb, koji su financirali gradnju Muzičke akademije.

– Spor smo dobili, slučaj je završen, a sporazum potpisujemo godinama kasnije no što smo trebali – škrti na riječima bili su stanari Deželićeva prilaza 5, koje je prije šest godina u noći probudilo pucanje nosivog zida na njihovoj zgradi nakon što se tog dana iskapalo zemljište iza zgrade tada tek buduće Muzičke akademije.

U podrumski stan tada se izlilo blato i beton, a parket na podu podigao se za 25 centimetara. Na teren su odmah izašle dežurne građevinske inspekcijske službe, a kako je statičar tada utvrdio, nije bilo opasnosti od urušavanja zgrade pa deložacija stanara nije bila potrebna.

Ipak, stanari su maknuti s lokacije, a nadzorom je ustanovljeno da prije početka građenja zaštitne jame nisu postavljeni klinometri koji bi osigurali zgradu u Deželićevu prolazu 5 od mogućeg urušavanja. Kako su jučer objasnili stanari zgrade, drago im je što se Muzička akademija sagradila te što predstavlja jedno od ljepših arhitektonskih ostvarenja u Zagrebu. Međutim, dodaju, njima će uvijek biti gradilište na kojem radovi nisu prestali ni nakon pucanja nosivog zida na njihovoj zgradi zbog čega su se morali iz svojih domova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije