Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠESTINE U Ulici Vince za vikenda se otvorilo klizište, stanari u strahu za svoje kuće

Zbog građevinske jame, otklizala dvorišta i trsje

09.11.2008.
u 23:32

U šestinskoj Ulici Vince otvorilo se kližište koje je za vikenda progutalo velik dio okolnih dvorišta i susjednog vinograda.

Prve pukotine stanari su primijetili nekoliko dana nakon što je prije dva tjedna Nenad Babić počeo kopati građevinsku jamu.

Neoznačeno gradilište
– Čim je pala prva jača kiša, pukotine su se pretvorile u duboke brazde, zemljište je počelo kliziti prema građevinskoj jami lomeći i povlačeći za sobom drveće i trsove. U subotu smo pozvali policiju i građevinsku inspekciju. Policija je došla i napravila zapisnik, od inspekcije ni traga ni glasa – tvrdi gospođa koja stanuje pokraj klizišta. Zbog straha od, kako kaže, neugodnog investitora, zatražila je anonimnost.

Gradilište nije označeno tablom s imenom investitora i brojevima lokacijske i građevinske dozvole. To je zakonska obveza i bez obzira na to ima li investitor valjane dozvole, on ipak krši zakon.

– Točno je da gradilište nije označeno tablom. Već smo je naručili i trebala bi stići uskoro. Imam sve potrebne dozvole. To vam mogu i dokazati – tvrdi Nenad Babić, pokraj čije se građevinske jame otvorilo klizište. Kaže da ni jedna kuća nije ugrožena jer je naručio sanaciju klizišta.

– Već su bili geotehničari. Sutra će početi gradnja velikog potpornog zida kojim ćemo stabilizirati klizište. To će me stajati 40.000 eura. Uostalom, sa svim sam stanarima obližnjih kuća potpisao ugovor kojim im garantiram nadoknadu eventualne štete. Neću ih prevariti – kaže Babić. Stanari mu ne vjeruju.

“Susjedi me reketare”
– Rekao nam je da se klizište otvorilo zbog divljih septičkih jama. To nije moguće jer smo svi priključeni na kanalizaciju – kaže Miroslav Kržak, koji stanuje u Ulici Vince 2. Kržak tvrdi da mu ne vjeruje i da je klizište moguće sanirati samo prestane li se graditi, a kako Babić namjerava graditi veliku urbanu vilu, to, kaže, nije realna opcija.

– Taj Kržak već me godinama ucjenjuje, a i mnogi drugi susjedi. Traže “reket”. I ne gradim neboder, nego obiteljsku kuću s tri stana za svoju i obitelj mog prijatelja – kaže Babić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije