Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zatvoreni lokali čekaju uporabnu dozvolu, a postoje već 17 godina

Objekt s poslovnim prostorima izgrađen je 1993., a njime upravlja Gradsko stambeno gospodarstvo
14. siječnja 2011. u 17:45 3 komentara 23 prikaza
'13.01.2011.,Velika Gorica,  Trzni centar u Velikoj Gorici koji nema uporabnu dozvolu. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/3

Desetak je poslovnih prostora u velikogoričkom poslovnom centru u Kolarovoj 2a – prazno, jer trenutačno ne mogu dobiti uporabnu dozvolu. Nakon što su iz raznih razloga prije nekoliko godina zatvoreni, više se ne mogu otvoriti jer – nemaju uporabnu dozvolu.

Godinu dana zatvoren

Prostori koji se nisu zatvarali, pak, nemaju tih problema jer su otvoreni u vrijeme kad većina objekata nije bila uknjižena pa to nije predstavljalo problem.

Jedan od onih čiji je lokal sada prazan je i Siniša Stojanovski, koji već godinu dana pokušava dobiti uporabnu dozvolu.

– Svi se ti lokali vode pod jedan objekt pa ne možemo dobiti dozvolu. Ja bih otvorio svoj lokal, zaposlio ljude, a svi znamo koliko je to danas bitno. Ali ne daju mi. Zgradu je još 93. izgradila Industrogradnja – ljutit je Stojanovski.

Glavni je krivac, kažu u Gradu, investitor.

– Investitor, Industrogradnja, nije za objekte dobio uporabnu dozvolu pa je Grad na zahtjev upravitelja pokrenuo postupak za utvrđivanje zemljišta nužnog za redovnu uporabu jer u građevinskoj dozvoli nije određena građevna parcela. Po završetku postupka i upisu objekta vlasnici poslovnih prostora moći će ostvariti svoja prava – odgovorila je Elizabeta Stipetić, glasnogovornica gradonačelnika.

U proceduri od listopada

Oko krivca se s njima slažu i u Gradskom stambenom gospodarstvu, koje je trenutačno upravitelj objekta.

– Stanje je takvo kakvo jest već 17 godina, a vlasnici prostora trebali su već od investitora dobiti dozvolu. No, sada smo svi odradili što treba, a procedura je pokrenuta u listopadu prošle godine i sad samo preostaje čekati. Takve procedure ne rješavaju se preko noći, pa će se vlasnici morati strpjeti – rekla je Gordana Kovačić Hubak iz GSG-a.

Čini se da će se vlasnici prostora morati načekati prije nego što u svojim lokalima ikoga zaposle.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Vito:

    Ova im je dobra - – Stanje je takvo kakvo jest već 17 godina ...pa će se vlasnici morati strpjeti – rekla je Gordana Kovačić Hubak iz GSG-a.

  • čvor2.76:

    Tko je bio na vlasti te 93 godine u Gorici pitam se pitam se ???????? Inače da svi dosadašnji gradonačelnici i čelnici Gorice imaju i malo poslovnog duha odavno bi to riješili. Ista stvar je kod Bandića sa centrom male ... prikaži još!e privrede u Savica šancima.

  • dolmir:

    Predlažem da ponovno na goričko područje pozovu gospodina Milana Bandića on može otvoriti objekte i koji nemaju dozvole. Jedan od svježih predbožićnih primjera je otvorenje prenoćišta u Kosnici kojeg gospoda novinari nazvaše \"HOTEL HILTON\"