Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zatvoren People's bar u Zagrebu!

Popularno okupljalište mladih poslovnjaka stavilo ključ u bravu
06. veljače 2012. u 11:00 4 komentara 2165 prikaza
'02.02.2012., Zagreb - Bar Peoples zatvoren zbog preuredjenja. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'

Nakon zatvaranja Saloona zbog poreznog duga i kluba H2O zbog točenja alkohola i rada na crno, još je jedno popularno mjesto stavilo ključ u bravu. Riječ je o restoranu lounge baru People's, popularnom okupljalištu mladih menadžera i poslovnjaka na Radničkoj cesti.

Zaposlenici tražili stečaj

Iako je službeno navedeno da je bar zatvoren "zbog preuređenja", zapravo tvrtki Victus Epulo, koja je zakupac People's bara, prijeti stečaj. Naime, trenutačno traje predstečajni postupak, a kako doznajemo, predlagatelji su stečaja četvorica zaposlenika tvrtke.

Tvrtka Victus Epulo, s čijim direktorom Ivanom Medvedom nismo uspjeli kontaktirati, a, kako doznajemo, to nije pošlo za rukom ni stečajnom upravitelju, ima blokirana četiri bankovna računa. Osnovana je 2009. godine za ugostiteljske, turističke i mnoge druge djelatnosti, a registrirana je na Kaptolu 21 u Kanoničkoj kuriji. Medved, koji je i osnivač tvrtke, inače je zet Miroslava Kutle. Kada bi se popularni People's mogao ponovno otvoriti, nije poznato kao ni hoće li sadašnji zakupac ostati u prostoru bara. Kako je rekla Jasmina Majdanac iz tvrtke Strabag Hrvatska, koja upravlja zgradom u vlasništvu tvrtke Grand Centar, trenutačno je u tijeku rješavanje odnosa sa zakupcem.

Dva upravitelja

Bar, koji je nastao na inicijativu bivšeg suvlasnika poslovne zgrade, Amerikanca hrvatskog podrijetla Petra Balova, od otvorenja 2006. do danas imao je dva upravitelja. Po završetku radova People's je preuzela tvrtka Admiral Adriatic, čija je tadašnja direktorica Željka Rudić najavila da će od Radničke ceste stvoriti Manhattan. Na njezino su mjesto ubrzo sjeli novi direktori, Jadranka Crnek-Čović i Tomislav Krpina, a i ta tvrtka danas također ima blokirana sva četiri bankovna računa.

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • Deleted user:

    takav je i cijeli zagreb, a ne samo people\'s bar - bankrotiran i u krajnjim dugovima.

  • Deleted user:

    Prije par dana pisalo se i o klubovima, restoranima i td., koji su nakon blokiranja računa, dugova...otvarani kao udruge. Tako je ponovo otvoren H2O, a ne bi čudilo da tako bude i s ovim; ALI; Zakon o porezu na dobit ... prikaži još! kaže da je kriva POREZNA jer u Zakonu piše u stavku 7, nešto JAKO BITNO. (6) ......, udruge, umjetničke udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, zajednice tehničke kulture, turističke zajednice, sportski klubovi, sportska društva i savezi, ....nisu obveznici poreza na dobit. (7) Iznimno ako osobe iz stavka 5. i 6. ovoga članka obavljaju gospodarstvenu djelatnost, a neoporezivanje te djelatnosti bi dovelo do stjecanja neopravdanih povlastica na tržištu, Porezna uprava će na vlastitu inicijativu ...., rješenjem utvrditi da su navedene osobe obveznici poreza na dobit za tu djelatnost................................................ AKO NETKO ZNA IJEDNU udrugu kojoj je POREZNA utvrdila da je obveznik poreza na DOBIT, dobiva super sedmicu. Ne zaboravite da je i DINAMO udruga.

  • taksimetrija:

    a ja htio prvi put tamo zalomit kad ono