Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Rotor se zatvara već 16. prosinca?! 'Oboružajte se strpljenjem, a onda će sve biti lijepo'

Te privremene prometnice izgledat će kao malo veći kružni tok, napravljen je dio prometnice uz Savski nasip, kaže Radić
05. prosinca 2018. u 10:56 11 komentara 4572 prikaza
Zagreb: Radovi na rekonstrukciji remetinečkog rotora
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Radovi na novom remetinečkom rotoru i dalje traju, a promet još nije zatvoren. Građani strahuju od mogućih gužvi koje će nastati kad se rotor zatvori, a točan datum zatvaranja do danas se nije znao. 

Zagreb: Radovi na rekonstrukciji remetinečkog rotora Gradnja uvelike kasni Ni jedna pomoćna cesta oko rotora još nije završena!

– Zatvaranje prometa najvjerojatnije će biti u nedjelju 16. prosinca, a za to nam je potrebna jako dobra priprema.  Tu ćemo surađivati i s policijom i s Hrvatskim cestama, svi će biti uključeni. Očekivani završetak radova i puštanje u promet trebao bi biti u prvom mjesecu 2020., to je dogovoreni rok – rekao je Goran Radić, voditelj projekta rekonstrukcije zagrebačkog rotora koji je za 24sata objasnio kako bi trebao izgledati promet nakon zatvaranja rotora.

>> Pogledajte kako izgleda život na Laništu i Kajzerici tijekom radova na obnovi rotora

[video: 26814 / ]

– Završili smo radove izmještanja instalacija iz samog centra rotora i na izgradnji privremenih prometnica. Te privremene prometnice izgledat će kao malo veći kružni tok. Napravljen je dio prometnice uz Savski nasip. Taj dio je konačnica riječke ceste koja će se sada također upotrebljavati kao obilazni promet oko rotora, drugi dio ide uz sam Zrinjevac, tamo idu četiri traka. Bit će kao malo veći kružni tok, u svakom smjeru po dva traka, a iz tog prometa bit će isključeni kamioni i teška vozila. To bi trebalo funkcionirati uz poštovanje ograničenja brzine od 40 km/h – kazao je naglasivši kako više ne mogu držati rotor otvorenim. 

GALERIJA Zbog ovoga su Zagrepčani najviše ludjeli, no pravi kaos tek slijedi!

Zagreb: Radovi na rekonstrukciji remetinečkog rotora
1 / 39
Branimirova, Avenija Dubrovnik i Preradovićeva samo su neke od ulica koje su ovo ljeto obnovljene u Zagrebu. Neki su radovi počeli i u rujnu, što je stvaralo gužve jer se većina građana vratila s ljetovanja, a počela je i školska godina.

– Moramo zatvoriti rotor u sljedeća dva tjedna. Radovi se odvijaju istodobno i u centralnom dijelu rotora, već su izvedeni radovi na istočnom dijelu, zaštitne dijafragme i došli smo do istočnog podvožnjaka na samom rotoru i sad ga moramo ukloniti da možemo nastaviti dalje s radovima

Samo strpljenje

Jasno je i Radiću da će problemi s gužvama kidati živce vozačima. 

– Novi rotor trebao bi biti sigurniji i protočniji u svakom slučaju. Građane molimo za strpljenje, oboružajte se strpljenjem i onda će sve biti lijepo i kako treba – zaključio je voditelj gradilišta za 24sata

>> Pogledajte kako bi trebao izgledati rotor nakon završetka radova

[video: 26686 / ]

 

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar links
  links:

  ma zatvorite ga pa odite na praznike 15-ak dana!!! I nemojte slučajno završiti prije 2020!! Do tada će kinezi napraviti Pelješki i još 22 mosta po svijetu, vi nemojte žuriti niti slučajno....

 • Avatar javorko
  javorko:

  hahah kao malo veci kruzni tok ,nek te bandic vrati odkud si dosao nazad u LIvno

 • Avatar grom76
  grom76:

  Bude to Bandić u svom stilu presjekao da se rotor zatvori iza Adventa.Ipak je on glavni.Ovo je namjerno pušteno da se Bandić malo može iskazati.