Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastrašujuća simulacija

Evo kakve bi posljedice za Zagreb bile da se tamo dogodila eksplozija iz Bejruta

Foto: Facebook
1/4
09.08.2020.
u 22:49

Vatrogasna postaja tako je sve podatke iz strašne eksplozije u Libanonu primijenila na našu metropolu i pokazala kakve bi ondje posljedice bile na infrastrukturu i ljudske živote.

"Eksplozija u Beirutu bila je jedna od najsnažnijih mirnodopskih eksplozija u povijesti. Ako provučemo podatke o posljedicama kroz računalne programe i prebacimo na centar Zagreba dobijemo vrlo plastičan prikaz ove strašne tragedije", napisala je Vatrogasna postaja grada Zagreba na svom Facebook profilu i podijelila simulaciju.

Vatrogasna postaja tako je sve podatke iz strašne eksplozije u Libanonu primijenila na našu metropolu i pokazala kakve bi ondje posljedice bile na infrastrukturu i ljudske živote. 

Foto: Daniel Pavlić

Podsjetimo, u eksploziji 2750 tona amonij nitrata koji je bio nepropisno skladišten u luci u Bejrutu, poginulo je najmanje 158 ljudi, a više od 6000 ih je ozlijeđeno. Uništene su cijele četvrti, a od tada su krenuli mnogi prosvjedi na ulicama tog grada koji su izrazili nezadovoljstvo vladajućima.

Iako istraga još uvijek traje, prvi preliminarni rezultati, kako doznaje Večernji list od osoba koje sudjeluju u istrazi, za sada govore kako je riječ o ljudskoj greški. Naime, prve informacije govore kako hangar u kojem je bila uskladištena pošiljka amonijeva nitrata nije opremljen sustavom za gašenje te nisu izolirane električne instalacije, koje su zabranjene u skladištima eksploziva i eksplozivnih ili zapaljivih materijala. Navodno je kod zavarivanja otvora i vrata na hangaru iskra izazvala požar.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Warded
Warded
22:57 09.08.2020.

Jel imate skladište amonijeva nitrata i eksploziva u središtu grada? Nemate! Pa za koji k objavljujete ove "što bi bilo kad bi bilo" gluposti!? Možete li tako "izmjeriti" za Zagreb i atomiku npr. nad Nagasakijem, danas je godišnjica, pa....

PR
Prekosutra
23:33 09.08.2020.

Ovako bolestan um unutar jedne medijske kuce treba uistinu traziti! Jeste li vi u VL-u za Vrapce? Bogami jeste!

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
23:06 09.08.2020.

Veliko je i ptanje što bi o tome rekli u Beogradu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije