Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENCIJA NASILJA Rezultati ankete među mladima prezentirat će se u ponedjeljak

Zašto socijalni radnici ne mogu raditi u školama?

20.11.2008.
u 01:03

Rezultati ankete koja se nedavno na inicijativu Grada provodila među mladima od 15 do 25 godina o tome koliko se sigurno osjećaju u gradu, bit će prezentirani u ponedjeljak na tematskoj sjednici Gradske skupštine o stanju sigurnosti u Zagrebu.

Projekti nakon ankete
Podsjetimo, 1500 mladih nedavno je na popularnim okupljalištima odgovaralo na pitanja osjećaju li se sigurno, zašto se osjećaju nesigurno, te što predlažu da se osjećaju sigurnije.

Na temelju analize, odnosno u skladu s njihovim potrebama gradski uredi osmišljavat će njima namijenjene projekte, najavio je pročelnik Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

A prema onome što su Večernjakovi novinari saznali od nekolicine anketiranih, mladi žele više sportskih igrališta, alternativnih klubova koji bi radili cijelu noć, češće noćne tramvaje, bolju uličnu rasvjetu...

Analitičar PUZ-a Davor Tor jučer je u Gradskoj skupštini najavio:

– U ponedjeljak na sjednici nećemo pričati o policijskoj statistici jer je ona često u neskladu sa subjektivnim osjećajem sigurnosti građana. Pričat ćemo o mjerama koje poduzimamo i što još valja učiniti kako bi se stanje popravilo.

Načelnik PUZ-a Branko Peran, pak, očekuje da će se nakon ove sjednice trend stanja sigurnosti podići na višu razinu. Također, očekuje da će se u rješavanje ovog problema uključiti ostale institucije te da se neće ostati samo na tome da policija obavlja svoj dio posla.

Uključiti sve urede
Božica Šimleša iz gradskog Ureda za obrazovanje s gorčinom je podsjetila kako je Ministarstvo ove godine odbilo prijedlog gradskog Odbora za mladež da se u svim školama zaposle socijalni radnici. Iako bi gradski proračun pokrivao njihove plaće, Ministarstvo je to odbilo, kako tvrdi Božica Šimleša, uz objašnjenje da socijalni radnici rade u CZSS te da im u školama nije mjesto.

Predsjednik Odbora za mjesnu samoupravu Josip Kereta smatra da se u rješavanje problema nasilja trebaju uključiti svi gradski uredi, a ne samo uredi za zdravstvo i školstvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije