Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od renovacije!

Zašto je u SC-u propala zamjena čučavaca

Čučavac u SC-u
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
31.08.2018.
u 14:20

Problem je u tome, kako kaže sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak, što se javna nabava zakomplicirala, pa nije odabran izvođač radova

Smrad koji se teško može podnijeti iz toaleta širi se po cijelom predvorju Studentskog centra, pa studenti pri ulasku u zgradu zaobilaze taj dio u širokom luku pridržavajući se za nos i mašući glavom. Većina ne bi nogom u taj WC kročila nikad, pa ni tad, a oni koji se usude proviriti unutra vidjet će zidove prošarane grafitima, uništenu keramiku, i – udubljenje u podu umjesto WC-školjke.

Omraženi čučavci iz SC-a već imaju status urbane legende među studentima, a postoji šala da bi trebali postati “zagrebačka kulturna baština“. Ipak, početkom ljeta se pompozno najavljivalo da će otići u povijest i da će studenti napokon dobiti pristojan toalet. No, ipak ništa od toga.

Radije idemo u kafić

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Mirko Bošnjak obećavao je da će se WC-i koji, kako kažu studenti, pripadaju nekom prošlom stoljeću, zamijeniti do kraja ljeta.

– Studenti će konačno dobiti toalet koji po svim standardima dolikuje jednoj javnoj ustanovi – govorio je tada, no sada priznaje kako još uvijek nije odabran ni izvođač 250 tisuća kuna vrijednih radova.

– Nama je žao, ali to je tako kada je u pitanju javna nabava, očito se netko žalio, pa se proces odužio i mi ne možemo na to utjecati – objašnjava sad Bošnjak te dodaje kako će radovi početi čim se izvođač odabere, čak i ako akademska godina već počne. U tom će slučaju, studenti moći koristiti zamjenski toalet na prvom katu Studentskog centra koji većina ionako već sada bira.

– Ne mogu ići u WC u prizemlju koji ima čučavce, a još se i ne održava. U gornjem toaletu barem imamo WC-papir. Koja luksuzna usluga! – sarkastično je komentirala studentica Marina Končar, a s njom se slažu i drugi kolege.

– Bio sam jednom unutra i ne želim više nikad kročiti u tu sramotu. Ne mogu vjerovati da danas, kada postoje pametni WC-i koji govore i čiste se sami, mi moramo trpjeti čučavce – rekao je Stipe Mustać, student farmacije.

– Mislim da bih radije pošao u neki obližnji kafić i platio kavu ako treba, nego išao na ovaj WC – nadovezao se njegov kolega Bruno Mršić.

Potpisivali peticiju

Menza u Studentskom centru svoja vrata otvara u ponedjeljak kada će studente opet razočarati čučavci koji, kako kažu, mogu služiti samo za vježbanje održavanja ravnoteže. Bitku s njima vode već desetljećima, a bilo je i aktivističkih pokušaja da se uklone. Tako su 2015. godine studenti socijalnog rada pokrenuli peticiju objašnjavajući da su čučavci sramota za jedno od najfrekventnijih lokacija za zagrebačke studente. Zahtijevali su hitnu renovaciju, a prikupili su 737 potpisa.

“Voda se ne može normalno pustiti, a kvakom se ne mogu zatvoriti vrata jer je nema. Potrebno je hitno renoviranje!”, stoji u tadašnjem objašnjenju peticije. U međuvremenu je Studentski centar obavio niz renovacija, uključujući nekoliko za učenje, odmor i zabavu, no čučavci redovito “izbjegnu” radove.

VIDEO Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Ilici

Ključne riječi

Komentara 3

SM
silva.mi.66
14:49 31.08.2018.

Ne možeš ni mobitel koristiti...

TO
tolitol
14:58 31.08.2018.

slika i prilika nakaradnosti javnih ustanova. po vukoje.binama birtije imaju normalne zahode, ali ih nema u jednoj javnoj ustanovi usred zagreba. sramota

DU
Deleted user
14:45 31.08.2018.

Ne dirajte čučavce! Nema boljeg načina za isprazniti crijeva... ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije