Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPLATA NA SV. DUHU

Zar moramo gubiti red na pregled da preparkiramo auto

zagreb, sveti duh (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
19.10.2013.
u 09:53

Širenje zone: Gradski ured za promet naplatom bi otjerao one koji aute parkiraju iako ne idu u bolnicu, no pacijenti-vozači žale se jer bi time i oni bili na gubitku.

Odzvonilo je besplatnom parkiranju pored bolnice Sveti Duh. Naplatu u ulici Dunjevac i parkiralištu južno od bolnice uz Kajfešov brijeg predložila je gradska uprava, a ukoliko od prijedloga ne odustanu odlazak u bolnicu mnogima će se dodatno zakomplicirati, a dodatno će ih i koštati.

Nije da žele, nego moraju

U okrugu bolnice postoji jedno parkiralište koje se neće naplaćivati, dok bi se naplaćivalo na svim javnim površinama. Sveti Duh inače ima najmanje parkirnih mjesta od svih bolnica u Zagrebu, pa su u Gradu ovim računali otjerati one koji nisu došli u bolnicu.

– Kao i na drugim besplatnim parkiralištima, vozači ostave automobile i odlaze u grad na posao, a oni koji trebaju u bolnicu nemaju gdje parkirati - pravdaju prijedlog u Uredu za promet. Vijeće gradske četvrti Črnomerec to je odmah odbacilo obrazlažući da se parkiranje kod bolnice ne smije naplaćivati.

– Nisam za to da se širi zona, posebno ne u krugu bolnica. Štoviše, smatram da bi trebalo ukinuti naplatu i u nekim drugim dijelovima - kazao je predsjednik četvrti Josip Jelić (HDZ), nakon što je Vijeće jučer popodne odbilo prijedlog.

Protiv naplate su i građani koji kažu da u bolnicu ne dolaze jer to žele, već zato jer moraju.

–Nije u pitanju samo novac već i ograničenje vremena. Ako uvedu treću zonu moći ću parkirati tri sata, a na red na pregled nekad čekam i po pola dana. Što bih trebao, nakon tri sata izaći iz reda i preparkirati automobil?! - požalio se Zrinko Matešić. Vozač Emil Čičak kazao je kako bi stvar funkcionirala ako uvedu dnevne karte za 10 kuna.

– U tom slučaju bi odluka i imala smisla, u protivnom bi vjerojatno bilo lakše naći slobodno mjesto, no bilo bi nam teže jer bismo morali stalno gledati na sat kada nam ističe parking - rekao je Čičak.

Grad odustao od garaže?

U Ulici Dunjevac inače je u sklopu stambene zgrade tvrtka Haljevo d.o.o izgradila i javnu garažu u kojoj se sat vremena naplaćuje pet kuna. Iako je pretežno za stanare zgrade, neki građani se pitaju neće li uvođenje naplate parkiranja pomoći privatnom investitoru u poslovanju. Gradnju javne garaže kod bolnice već godinama planira i Grad, no privatni investitor ih je prestigao pa već sada i bez naplate parkiranja zarađuje.

Komentara 1

ZI
ZICKLER
11:15 25.04.2014.

Ja sam osobno protiv širenja zona , ali naplate parkinga ispred bolnica i domova zdravlja treba OBVEZNO TREBA BITI. Upravo radi tih koji idu piti kavu i parkiraju ispred bolnica. Ja osobno za to ne bi žalio niti kune. Sramotaa je da nema parkinga ili ga ima prema premalo ispred bolnica , a kod raznoraznih shoping centara ima na bacanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije