Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čička poljana

Zar ćemo tri godine biti poplavljeni dok Hrvatske vode izmuljaju rijeku?

Čička Poljana
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
17.02.2014.
u 08:35

Vodostaj Odre i dalje raste pa je šire velikogoričko područje ugroženo, a osobito je na udaru Čička Poljana, gdje je i sinoć bilo intervencija vatrogasaca i ostalih službi. Poplavljeno je dosta objekata, mjesto je prometno izolirano

Velikogoričko područje i dalje je ugroženo, u Čičkoj Poljani voda se izlila preko cesta i dvorišta, prodrla je u neke kuće, a svi su objekti okruženi zečjim nasipima, priopćili su iz Stožera za zaštitu i spašavanje Velike Gorice.
- Vodostaj Odre i dalje raste, pa se mještane upozorava da budu pripravni i da se za sve što im treba obrate Stožeru, smještenom u zgradi stare škole - stoji u dopisu.

Kako javljaju Kronike Velike Gorice, sinoć je Odra nabujala toliko da je dio mjesta prometno izoliran, poplavljena su dvorišta, gospodarski objekti i garaže 15 kuća, štete su i u plasteničkoj proizvodnji.

U vezi dosadašnjih pomaka i sprečavanja eventualnih novih nepogoda, kakve u ovom mjestu ponavljaju već godinama, šef Mjesnog odbora Mladen Matanović reći će da je problem što se ranije nije počelo s izmuljivanjem rijeke.

Foto: Kronike VG

Foto: Kronike Velike Gorice

- Ne možemo čekati još dvije do tri godine kada je to u planu u Hrvatskim vodama. S druge strane poplava nastaje i zbog nefunkcioniranja oteretnog kanala Sava – Odra. Dovršetak tog kanala predviđen je za 2018. godinu. Zar ćemo cijelo to vrijeme biti poplavljeni? – pita se Matanović.

Obzirom na to da i danas ima padalina, te da se se vodeni val iz Slovenije očekuje sutra, mještane očekuje još dana i noći pune pripravnosti u obrambenim aktivnostima od poplave.

>>Milanović: Vijesti nisu dobre, moramo biti spremni i na evakuaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije