Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napuštene životinje

Zaprešićke napuštene mačke ljudima ne vjeruju

mačke (1)
Foto: Rajko Polić
1/4
22.10.2012.
u 21:35

Koliko mira imaju vidi se po očajnom mačiću na grani na koju je utekao spašavajući glavu

Nerijetko se na području Zaprešića pojave napušteni mačići ili mačke, uoči godišnjih odmora, prije zime, nakon okota……Njihovi vlasnici valjda misle kako će im na periferiji, na rubu prirode biti lijepo i dobro, međutim one postaju mačke prognanici, a dobrotvori koji im ostavljaju vodu i hranu ne mogu sustavno riješiti taj problem.

Mačke žive u strahu, bolesti i stresu, pa se nerijetko potvrđuje da samo jedan život imaju. Rašire se i priče kako ih netko lovi zbog krzna, obrade u azijskim restoranima, prodaje za pokusne životinje….. Ima i dosta istinskih volontera (više za pse), koji mačkama u Zaprešiću učinkovito pomažu, a uvijek su priruci i veterinari, koji znaju prepoznati prave zaštitnike životinja.

Tako smo u Jelačićevu parku slučajno upoznali agilnu Milenu Debeljak (udruga Cica maca) i prevoditeljicu Kristinu Bedić, koja joj povremeno pomaže. Gospođa Debeljak skrbi o napuštenicama u ruševinama nekadašnjeg grofovskog imanja, a gospođa Bedić, koja je lutalicama otvorila i svoj dom (poput dnevne bolnice) uvijek za poneku lijepu macu nastoji naći udomitelja. I jedna i druga zalažu se za prave mjere, a to je sterilizacija lutalica i osigurati im mir u ambijentu gdje ih je ta sudbina zatekla, a koliko mira imaju vidi se po očajnom mačiću na grani na koju je utekao spašavajući glavu.

Komentara 2

Avatar fredi
fredi
14:46 23.10.2012.

Trebao bi Zagreb (a i ostali gradovi) napraviti kampanju besplatne sterilizacije mačaka (i pasa) i pozvati građane da mačke steriliziraju. Vjerujem da bi se mnogi odazvali pa bismo imali puno manje odbačenih mačića. Gospodine Bandiću, da ste napravili jednu takvu akciju, mogli ste računati na moj glas na sljedećim lokalnim izborima. Zbog fontana sigurno za Vas neću glasati!

ER
EUGEN ROMMEL
09:51 24.10.2012.

treba ih izvoziti u Kinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije