Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele sami odlučiti

Zaprešićani skupljaju potpise za referendum oko Novih dvora

'08.03.2012., Zagreb - Novi dvori  su jedinstveni spomenik kulturno-povijesne bastine, koji su udaljeni samo 1,5 kilometara od sredista Zapresica, uz cestu koja vodi prema Hrvatskom zagorju. Jedinstve
'Davor Puklavec/PIXSELL'
12.04.2013.
u 12:45

Od ponedjeljka 15. travnja (u popodnevnim satima) počinje skupljanje potpisa 'od vrata do vrata'.

Zaprešićani od sutra prikupljaju potpise za referendum oko Novih dvora. Bivši posjed bana Jelačića dan je, naime, u koncesiju Visokoj Škola Baltazar Adam Krčelić što Glasu Zaprešića, nezavisnoj listi, nije po volji. Stoga su odlučili organizirati skupljanje potpisa kako bi se građani sami izjasnili o sudbini Novih dvora. 

Za raspisivanje referenduma potrebno je nešto više od 4500 potpisa birača prijavljeni na području grada. Zahtjev za referendum moći će se potpisati  na više lokacija u gradu: Kanadsko naselje - Trg dr. Franje Tuđmana, šetnica - kod amfiteatra, tržnica - kod Konzuma.

Od ponedjeljka 15. travnja (u popodnevnim satima) počinje prikupljanje potpisa \'od vrata do vrata\'. 

- Riječ je o najvrednijoj imovini grada koja je nedavno kontroverznom odlukom Gradskog vijeća dodijeljena Visokoj Škola Baltazar Adam Krčelić na čak pedeset godina, uz simboličnu mjesečnu naknadu od 5000 kn, smatraju u Glasu Zaprešića. 

 – Želimo referendum jer nitko u Gradskom vijeću nije dobio mandat za određuje sudbinu ovog grada u idućih pedeset godina. Referendum je jedina prilika za građane da izravno iskažu svoje mišljenje i interes. Jedini čisti, legitimni i javni interes je onaj koji građani iskažu na referendumu. Vjerujem da ćemo uspjeti i da će Zaprešićani po prvi put u povijesti sami odlučiti što je najbolje za njihov grad – istaknuo je Dario Baća, ispred nezavisne liste Glas Zaprešića.

>>\'Novi dvori su mimo zakona predani privatnoj školi\'

>>Jelačićevi dvori dani na upravljanje privatnoj školi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije