Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zima se bliži kraju

Zaprešić: Jaglac u Lužnici proljeće navijestio

jaglac (1)
Foto: Rajko Polić
1/3
03.03.2013.
u 20:07

Dok je po zavalama i hladovini još dosta snijega na osunčanim dijelovima parka „eksplodirali“ su grmići jaglaca.

Zaprešićki dvorac Lužnica Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, koji nedjeljom otvara vrata imanja za šetače i posjetitelje, pouzdano je najavio proljeće. Dok je po zavalama i hladovini još dosta snijega na osunčanim dijelovima parka „eksplodirali“ su grmići jaglaca. Da smo se pri odlasku u Lužnicu sjetili ponijeti video opremu, sada biste vidjeli očigledno protezanje naboranih lisnih izdanaka na, doduše zubate, ali ipak prve ozbiljnije zrake sunca nakon zime.

Ako vrijeme ovako nastavi jaglačevu najavu uskoro će u Lužnici potvrditi šafrani, pa visibabe – pazite to su sve biljke koje se ne beru nego gledaju. Zato smo vam i prenijeli ove koje su tek ugledale svijet.  

>> Jedva dočekali sunce! Ovako su građani iskoristili prekrasan dan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije