Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radna prava

Zaposlenici Taxi Cammea potpisali kolektivni ugovor

taxi cammeo
Goran Kovačić/PIXSELL
17.11.2011.
u 12:13

Ovaj taksi-prijevoznik za cijelu Hrvatsku ima 550 djelatnika, a ugovorom su definirani dodatak na staž, naknade za rad noću, blagdanima te prekovremeni rad. Ugovorom su regulirane i otpremnine zaposlenika

Zaposlenici Taxi Cammea potpisali su danas kolektivni ugovor.

Ovaj taksi-prijevoznik za cijelu Hrvatsku ima 550 djelatnika, a ugovorom su definirani iznosi dodatka na staž te plaćanje naknade za rad noću, blagdanima i za prekovremeni rad. Ugovorom su regulirane i otpremnine zaposlenika.

Ugovor su potpisali uime tvrtke Taxi Cammeo Dražen Medić, dok je zaposlenike predstavljao Mario Kelentrić, vozač i povjerenik sindikata.

– Ovaj kolektivni ugovor naročito je bitan jer se događa u trenutku kada u državi slabi sindikalna organiziranost, naročito u privatnom sektoru. U takvim okolnostima možemo samo izraziti zadovoljstvo jer je ovaj sindikat osnovan prije dva mjeseca, a već je potpisan kolektivni ugovor – kazao je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata koji je također nazočio potpisivanju.

Komentara 3

DW
dr.who
16:24 17.11.2011.

još ga samo treba ispoštivat

Avatar Kairosa
Kairosa
12:02 20.11.2011.

Ko što to rade šahisti

ŽA
žalosnababanarikača
13:45 22.11.2011.

Upravo sam odradio svojih 14 sati za volano i živo me zanima kad će taj ugovor stupiti na snagu.Za sutra se najavljuje snijeg, pa mi se očit žuri da me konačno počme štititi taj zakon o radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije