Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaposlenici Taxi Cammea potpisali kolektivni ugovor

Ovaj taksi-prijevoznik za cijelu Hrvatsku ima 550 djelatnika, a ugovorom su definirani dodatak na staž, naknade za rad noću, blagdanima te prekovremeni rad. Ugovorom su regulirane i otpremnine zaposlenika
17. studenoga 2011. u 12:13 3 komentara 26 prikaza
taxi cammeo
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Zaposlenici Taxi Cammea potpisali su danas kolektivni ugovor.

Ovaj taksi-prijevoznik za cijelu Hrvatsku ima 550 djelatnika, a ugovorom su definirani iznosi dodatka na staž te plaćanje naknade za rad noću, blagdanima i za prekovremeni rad. Ugovorom su regulirane i otpremnine zaposlenika.

Ugovor su potpisali uime tvrtke Taxi Cammeo Dražen Medić, dok je zaposlenike predstavljao Mario Kelentrić, vozač i povjerenik sindikata.

– Ovaj kolektivni ugovor naročito je bitan jer se događa u trenutku kada u državi slabi sindikalna organiziranost, naročito u privatnom sektoru. U takvim okolnostima možemo samo izraziti zadovoljstvo jer je ovaj sindikat osnovan prije dva mjeseca, a već je potpisan kolektivni ugovor – kazao je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata koji je također nazočio potpisivanju.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

 • dr.who:

  još ga samo treba ispoštivat

 • Avatar Kairosa
  Kairosa:

  Ko što to rade šahisti

 • žalosnababanarikača:

  Upravo sam odradio svojih 14 sati za volano i živo me zanima kad će taj ugovor stupiti na snagu.Za sutra se najavljuje snijeg, pa mi se očit žuri da me konačno počme štititi taj zakon o radu.