Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrepčani zbog vježbe mislili da je požar pa zvali vatrogasce

Za vrijeme trajanja vježbe neki građani primijetili dim pa su počeli nazivati vatrogasce, misleći da je riječ o požaru, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP)
03. rujna 2019. u 22:53 5 komentara 567 prikaza
Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrepčani su u utorak predvečer zvali vatrogasce misleći da je je u dvorištu tvrtke za reciklažu CE-ZA-R na Jankomiru izbio požar, ali se na kraju ispostavilo da je riječ o vježbi u sklopu koje je u kontroliranim uvjetima zapaljena manja količina otpada.

GORJELE GUME I SMEĆE Upozorenje zbog požara: 'Ne izlazite iz svojih kuća ako ne morate'

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je da je manja količina otpadnog materijala zapaljena oko 18,15 sati na zaštićenom prostoru i u zaštićenim uvjetima, u sklopu najavljene vježbe, te da je požar odmah lokaliziran pri čemu je gašenje trajalo pet minuta.

U skladu s protokolom, na intervenciji je bilo jedno vatrogasno vozilo Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba s pet vatrogasaca. Drugo vatrogasno vozilo odmah se vratilo s intervencije u postaju jer nije bilo potrebno za gašenje, kažu u Uredu, navodeći da nije bilo opasnosti za građane.

Za vrijeme trajanja vježbe neki građani primijetili dim pa su počeli nazivati vatrogasce, misleći da je riječ o požaru, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP), u kojoj ističu da je vježba bila najavljena i da je sve bilo pod nadzorom.

Zapaljenju otpadnog materijala bili su prisutni vatrogasci CE-ZA-R-a za koje je bila namijenjena vježba, kažu u JVP-u, navodeći da su oni svoje vatrogasce uputili na teren sukladno protokolu i da vježba nije izmakla kontroli.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • znam:

    Zagreb ima spalionicu smeca koja ne radi kontinuirano nego po potrebi kada treba naplatiti osiguranje. Gradjani filtriraju nastale opasne plinove svojim plucima.

  • zip123:

    To se tako danas zove?

  • neboiznadzagreba:

    Otpad bi se trebao zbrinjavati, ne paliti pod krinkom vježbe, no Banditu i banditićima sve je dozvoljeno. Ova je država svakim danom beznadniji slučaj!