Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kusin i Švaljek

Zamjenice počele 'delati' na razvoju gospodarstva, zdravstvu, socijali...

Vesna Kusin, Milan Bandić i Sandra Švaljek
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.06.2013.
u 08:11

Ostala zvučna ženska imena s Bandićeve liste svoje će mjesto naći u zastupničkim klupama...

Vesna Kusin i Sandra Švaljek od ovog tjedna i službeno su započele rad kao zamjenice gradonačelnika Milana Bandića. Svoje urede pronašle su na trećem i drugom katu zgrade gradske uprave.

Još ne istupaju u javnosti

I dok će Vesna Kusin imati važniju ulogu pri odlukama koje će se ticati kulture, obrazovanja, sporta te zdravstva i socijale, od Sandre Švaljek očekuju se nove ideje u razvoju gospodarstva. Sličnu dužnost Švaljek je već obnašala kao savjetnica predsjednice Vlade Jadranke Kosor za gospodarstvo, vodila je niz znanstvenih projekata u Ekonomskom institutu, gdje je bila i ravnateljica osam godina pa je očekivati da Bandića već savjetuje o imenovanju novog kadra u Zagrebačkom holdingu. Iako smo od njih tražili komentar o tome kako su se snašle na novom radnom mjestu te koji će im biti prvi potezi, obje su istaknule kako je za istupanje u javnost s nove pozicije još rano.

A sadašnji Bandićev tim, osim dviju zamjenica, Zagrepčani će pobliže upoznati već sljedeći tjedan na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine. Ondje trenutačno glavnu riječ vodi Jelena Pavičić Vukičević, koja s političkim strankama pokušava dogovoriti moguću koaliciju.

– Razgovarala sam sa svim predstavnicima klubova u Skupštini, dogovorili smo osnivanje odbora i druge formalnosti. Sjednicu će u četvrtak do izbora novog vodstva voditi sadašnji tajnik Dean Subotić – kazala je Vukičević. I dok će Kusin i Švaljek posao u gradskoj upravi biti jedina preokupacija, ostali zastupnici s liste Milana Bandića, kao što su bivša ministrica Ana Stavljenić Rukavina, sportašica Sandra Perković, doktorica Mina Šitum, Davor Štern, akademkinja Vida Demarin, arhitektica Sunčana Rupnik Blažeković, obrtnik Vlado Crkvenac i drugi i dalje će se uz zastupnički nastaviti baviti sadašnjim poslom.

Savjetodavne funkcije

Nova lica uskoro će doći i u gradsku upravu. Naime, svim pročelnicima gradskih ureda ovaj mjesec istječe četverogodišnji mandat pa će se uskoro raspisati javni natječaj na kojem će se tražiti potvrda starih ili izbor novih. Svoje funkcije mogli bi silom prilika napustiti Davor Jelavić i Ladislav Prežigalo koji su napunili 65 godina, ali bi umjesto pročelničkih fotelja mogli zauzeti neke savjetodavne funkcije.

>>V. Kusin: Ministrica me tjera da napravi mjesto za svoju prijateljicu

>>Na Bandićevoj listi, a posve različito misle o gospodarstvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije