Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se vlasnik

Zalijevala cvijeće, a iz tegle izvirila zmija dulja od metra

zmija
Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec
10.08.2012.
u 12:49

Uplašena žena odmah je pozvala Centar 112, a na teren su izašli hvatači životinja te zmiju zbrinuli u utočištu Dumovec. Traži se vlasnik odlutale zmije

Veliki šok doživjela je Zagrepčanka koja je u četvrtak na balkonu svog trešnjevačkog stana zalijevala cvijeće kad je iz posude za cvijeće izvirila zmija dulja od metra. Na teren su odmah izašli hvatači životinja iz Dumovca, koji jedini na području Zagreba zbrinjavaju „zalutale goste“. Iako se prvo mislilo da je riječ o zmiji boi, ispostavilo se da je to kukuruzna zmija, koja nije otrovnica.

- Zmija je zbrinuta, a sada preostaje naći vlasnika – poručio je Darko Ozmec, hvatač životinja koji ovog ljeta ima pune ruke posla s hvatanjem divljih životinja iz grada.

Lisice lutaju Trnjem gdje im čak postavljaju i zamke, a nije rijedak slučaj da u zapadnom dijelu Zagreba u neometanoj šetnji zateknete srnu. Zečevi se hrane na Jarunu, zmije su česte u Petruševcu, a prijavljeno je i da divlje svinje trče u Sesvetskom Kraljevcu, podaci su Centra za zbrinjavanje divljih životinja. Divlje životinje, osim što zalaze u Zagreb, sve češće i žive na rubnim dijelovima grada, a hrane se povrćem iz vrtova te „kradu“ sadržaj kanti za smeće.

- Zagreb vrvi divljim životinjama, a nalazi ih se gotovo svuda gdje ima većih zelenih površina, a zmije se u potrazi za vodom, hranom ili hladom najčešće zavlače u podrume i motore vozila – upozoravaju hvatači.

Većina ulovljenih životinja dovodi se u Centar za divlje životinje u Zaprešiću gdje moraju i u karantenu zbog straha od bolesti. Ljudi pri susretu s divljim životinjama u urbanoj sredini moraju biti posebno na oprezu.

- Divlja je životinja spremnija napasti, a nije poznato je li zdrava. Neke su i zakonom zaštićene pa se njihovim ubojstvom građani izlažu visokim novčanim kaznama – upozorava Lidija Eterović iz Prijatelja životinja i dodaje da se građani životinjama ne približavaju, a ako ih uoče, neka odmah zovu Centar 112.

Ključne riječi

Komentara 12

TR
trololol
14:06 10.08.2012.

Ja bi ipak prvo provjerio da li možda koja zmija fali susjedu kat ili dva iznad balkona stana na kojem je zmija nađena.

CH
chemica
14:17 10.08.2012.

Traži se vlasnik?! Ma dođi srećo po šamarčinu. Moron. Ja se podsmjehujem bedacima koji šeću pese uokolo u cik zore, a budala drži ovakvu zmijurinu usred metropole. E, degenerici, čujem da je u SAD-u "moderno" u kući držati KROKODILA. Malo postane "čupavo" kada prestanu biti "slatke male bebe" pa završe kojekuda i kojekako. Ljudska gluposti koja graničiš s teškim kretenizmom...MILOST! Smiluj se nama normalnima jer ako se meni desi nešto slično, a uspije mi pronaći vlasnika...Ne bu dobro. Ja na apaurinima, a on u Traumatološkoj. Zamisli tog "intelektualca" koji će ti još doći na vrata po svoju zmiju...Može li se biti toliko malo pametan? Srce ti stane od straha, a tada ugledaš krivca kojem je "zabavno"...Argh. Držite me da ga ne ubijem.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:57 10.08.2012.

- Da je crna, mogli bismo pretpostaviti da je pobjegla onom hvataču zmija "lumenu" Josipoviću. ovako se nezna kome pripada, osim ako nije prefarbana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije