Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buđenje proljeća

Zaključajte ljubavni lokot ispred MSU-a i ključić bacite u Savu!

ljubavni lokot
Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL
19.03.2013.
u 13:23

Akciju organizira udruga Pipilota po uzoru na mnoge svjetske metropole

Proljeće samo što nije stiglo, a ove će se godine obilježiti akcijom “Ljubavni lokoti Zagreb”. U organizaciji udruge Pipilota i Muzeja suvremene umjetnosti, Ljubavni lokoti (Love locks) tradicija je raširena u više od 30 zemalja svijeta, kojom zaljubljeni parovi zajednički stavljaju lokot na određeno mjesto, kao simbol “zaključane ljubavi”.

– Na ideju smo došle putujući po metropolama gdje bi uvijek nailazile na ljubavne lokote, bilo na mostovima, ogradama u parkovima, nekakvim instalacijama postavljenim za tu namjenu, ispred muzeja... U većini turističkih vodiča navedene su lokacije tih mjesta, a na internetu se čak mogu pronaći brojne web-stranice posvećene tom fenomenu te geografske turističke karte koje prate lokacije ljubavnih lokota – kazale su Tea Lončar, Martina Nemet i Maja Maček iz udruge Pipilota.

Mjesto postavljanja lokota bit će na ogradi ispred MSU-a (desno od glavnog ulaza), a svatko može donijeti svoj lokot.

– Ritual se sastoji od zajedničkog postavljanja lokota s ispisanim imenima (može i neki važan datum), poljupca, i poslije bacanja ključića u rijeku ili slično – kazala je Tea Lončar. Iako se Ljubavni lokoti najčešće povezuju s ljubavnim parovima, djevojke kažu kako ne bi željele da se lokoti ograniče samo na to jer je ljubav univerzalna.

– Baš smo zato i izbjegle Valentinovo te odabrale prvi dan proljeća kao simbola buđenja života, ljubavi... Svi koji osjećaju ljubav, neka dođu i stave lokot! Znači, i mi ćemo ga sigurno staviti – poručuju iz Pipilote.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
BratCroat
16:41 19.03.2013.

Vidi se po fotografiji da je Zagreb najljepši grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije