Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Status odgojitelja/odgojiteljice

Zahtjevi za deset dana, “plaća” 5686 kuna

Lifestyle photo of a family of five including mother, father, and three daughters. Two daughters are identical twins.
02.09.2016.
u 11:23

Za deset dana na adresu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport nezaposleni samohrani očevi i majke s troje ili više djece mogu početi slati zahtjeve za novčanom pomoći izglasanom na sjednici zagrebačke Skupštine. Kao dio Bandićeve pronatalitetne politike tako će mjesečno primati prosječnu plaću u Hrvatskoj, koja je za lipanj bila 5686 kuna, a prema projekcijama Ureda za obrazovanje, do kraja godine za te će se zahtjeve u gradskome proračunu trebati izdvojiti oko deset milijuna kuna.

Prebivalište pet godina

Ovakva odluka, poručuju u Gradu, odnosi se na žene koje su rodile, posvojile, skrbe ili im je rješenjem centra za socijalnu skrb povjereno na čuvanje i odgoj najmanje troje djece, od kojih najmlađe dijete još nije polaznik osnovne škole, kao i na samohrane očeve također troje ili više djece. Kontrolu nad odobravanjem pomoći i provođenjem odluke obavljat će zaposlenici ureda na čijem je čelu pročelnik Ivica Lovrić, a imat će 30 dana od primitka zahtjeva da na njega odgovore.

Ključan je uvjet za odobrenje prosječne plaće to da je podnositelj zahtjeva nezaposlen – čim im se takav status promijeni, ukinut će se i pomoć. Propisani uvjeti podrazumijevaju i da djeca s podnositeljem zahtjeva žive u zajedničkom kućanstvu, da majke i očevi koji se prijavljuju za primanje pomoći imaju neprekidno prebivalište u Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja najmlađeg djeteta te dalje neprekidno dok primaju novčanu pomoć, kao i da djeca nisu upisana u vrtić.

Pozitivan prirast

– Donošenjem odluke o novčanoj pomoći za majku odgojiteljicu, odnosno tom novom mjerom pronatalitetne politike pomoći će se obiteljima koje imaju troje i više djece te će ona zajedno s ostalim mjerama pronatalitetne politike pridonijeti boljoj demografskoj slici i nastaviti pozitivan prirodni prirast u Zagrebu – objašnjava pročelnik Lovrić. •

>> Otpis dugova, dopunsko, udžbenici...Sve mu je prošlo. Ceh? 25 milijuna kuna

Komentara 20

Avatar LiTsung
LiTsung
13:16 02.09.2016.

Zagrebački Romi, gradonačelnikovi najvjerniji glasači će biti oduševljeni. Još parazita na našem novcu.

DU
Deleted user
11:51 02.09.2016.

Jesu li tu i zagrebačke nezaposlene Romkinje. Mislim, samo pitam.... jer ionako kad se one zaposle onda više neće dobivati tu naknadu......jel ? Svetog Nikada. Sve sam dobro razumio JEL???

GA
gamsty
13:15 02.09.2016.

Dijeliš besplatne stanove, priključke, daješ plaće, dopunska, dodatke, sve iz mog džepa. Ja ti to nisam dopustio. Vrati mi moj novac, lopužo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije