Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreću isplate

Zagrepčanima sjeda povrat poreza za 2014. godinu

28.02.2013., Zagreb - Posljednji dan predaje poreznih prijava u Poreznoj upravi u podrucnom uredu Novi Zagreb.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL
07.08.2015.
u 09:50

Dosad Porezna u Zagrebu obradila jedva 15 posto primljenih zahtjeva

Porezna uprava najavila je obradu naloga za povrat poreza, a zasad ih je u Zagrebu obradila 19.500 od 125.612 zaprimljenih zahtjeva, odnosno jedva 15 posto zahtjeva.

Očekivani povrat poreza razveselit će one građane koji odlaze na godišnji odmor, ali i one koji su se vratili s odmora presušenih novčanika. Zagrebačka porezna uprava ima deset područnih ureda - Centar, Maksimir, Novi Zagreb, Susedgrad, Trešnjevka, Trnje, Sesvete, Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, a iz Porezne su poručili da će svakog petka objaviti očekivani broj zahtjeva koji će obraditi taj tjedan te očekivani datum kada bi građani trebali dobiti nalog za povrat. Povrati poreza temeljem obrade godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. počeli su se isplaćivati 26. svibnja, a posao planiraju završiti do kraja godine.

Nastave li poreznici zahtjeve građana rješavati tjednim ritmom od dvadesetak tisuća, posao bi završili za manje od dva mjeseca, no tempo rada ovisi i o tome koliko je koja ispostava dobila zahtjeva za obraditi. Istovremeno s objavom građanima kada otprilike mogu očekivati povrat poreza iz 2014., Porezna je, podsjetimo, pokrenula i nagradnu igru za suzbijanje sive ekonomije, a izdavači računa ne bi zaobilazili fiskalizaciju. Nagradna igra „Traži račune i ulovi kune!" traje već pet dana, a igrat će se u četiri kola do 8. travnja 2016.

Za sudjelovanje treba skupiti 20 računa i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Traži račune i ulovi kune!". Svako kolo dijelit će se nagrade na potrošačkoj kartici HPB-a u vrijednosti 7.500, 10.000, 15.000, 25.000 kuna ili ljetovanje u 2016. godini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije